Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.12.2012.
12:23
Beta A

Miškovićeva posla u CG: Od sabotiranja nezavisnosti do mobilne telefonije

Vlasnik kompanije Delta holding Miroslav Mišković ranije je kupio zemljište u Podgorici ispod tržišne cene, kao i neke proizvodne hale bivše fabrike "Radoje Dakić", naveo je koordinator protesta radnika te fabrike Milan Vukčević.

Privođenje Miroslava Miškovića
 

Vukčević je podgoričkom listu "Dan" rekao da je Mišković za 7,6 miliona evra kupio livnicu i upravnu zgradu "Radoja Dakića" i oko 50.000 kvadrata fabričkog zemljišta. Na tom zemljištu je, prema navodima Vukčevića, kasnije drugi investitor podigao stambene zgrade, a Mišković je svoj objekat Delta siti podigao u neposrednoj blizini, na zemljištu bivše fabrike nameštaja "Marko Radović", a ne na zemljištu koje je kupio od fabrike "Radoje Dakić".

Podgorički listovi "Vijesti" i "Dan" podsećaju u današnjim brojevima na naklonost premijera Mila Đukanovića za poslove Miškovića u Crnoj Gori, kao i na poslovne veze između Miškovića i premijerovog brata Aca Đukanovića.

Na tržište Crne Gore Mišković je ušao 2007. godine. Prvo je investirao u kompaniju mobilne telefonije M:tel, u kojoj je kasnije svoj vlasnički udeo prodao. Mišković je u Crnoj Gori otvorio i lanac prodavnica Maksi, kao i veliki šoping mol Delta Maksi koji je kasnije prodat belgijskoj Delez grupi.

Mišković u poslovima sa porodicom Đukanović
 

List "Pobjeda" danas, takođe, podseća na ranije tvrdnje Stanka Subotića da je predsednik opozicionog Pokreta za promjene Nebojša Medojević "primao novac od Miroslava Miškovića i Milana Beka, da za račun Vojislava Koštunice radi protiv Crne Gore".

List citira i raniju izjavu direktora C marketa Slobodana Radulovića da su Medojević, zatim lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, bivši crnogorski ministar Andrija Jovićević i predsednik Narodne stranke Predrag Popović od Miškovića i Beka, uoči referenduma u Crnoj Gori, dobili pet miliona evra da bi sprečili referendumski rezultat u korist nezavisnosti.

List "Dan" podseća da je Milo Đurašković koji je uhapšen sa Miroslavom Miškovićem i njegovim sinom Markom Miškovićem, ranije dobio lokalnu nagradu opštine Berane na predlog meštana rodnog sela Budimlje gde je podigao manastir.

Srpska pravoslavna crkva je Đuraškovića odlikovala Ordenom svetog Save. Đurašković se biznisom poceo baviti u Beranama, početkom 90-tih godina, kada je trgovao južnim voćem. Kasnije je prešao u Srbiju i poslove nastavio trgovinom nafte.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.12.2012. 14:04
Ovaj nema gde nije sve upleo svoje prste.E,a lepo mu je Velja rekao: ,,POLAKO,PRIKOCI MISKO ´´ ,ali dzaba,zinula guzica,daj pa daj,ma daj sve........
Subota 15.12.2012. 09:03
. Prvo je investirao u kompaniju mobilne telefonije M:tel, u kojoj je kasnije svoj vlasnički udeo prodao. Баш ме занима коме је продао! Да није Телекому?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online