Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 09.01.2013.
14:33 >> 17:11h
Beta A

Srpska slavi Dan Republike

Liturgijom i slavskim obredom u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je počelo obeležavanje Dana Republike i slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

Pre 21 godinu proglašena je Republika Srpska

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je tokom prošle godine RS ojačala svoju političku poziciju, ističući da RS želi da ojača svoju nezavisnost, odnosno autonomiju unutar BiH. Dodik je takođe rekao da je politika RS usmerena na kretanje ka Evropskoj uniji.

Predsednik RS je povodom Dana Republike danas uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Ordenom Republike Srpske na lenti odlikovani su beogradska Vojnomedicinska akademija i srpski teniser Novak Đoković.

Četsitke zvaničnika iz Srbije

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas građanima Republike Srpske Dan Republike. U čestitki predsednik Nikolić je poželeo Republici Srpskoj
napredak, a njenim građanima život u miru i blagostanju, navela je Pres služba predsednika Srbije.

 

Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je danas Dan Republike Srpske predsedniku Miloradu Dodiku, premijeru Aleksandru Džombiću i svim građanima RS, saopšteno je iz vlade. 

 

"Čestitam vam Dan Republike i krsnu slavu. Želim vam puno uspeha u izgradnji Republike Srpske kao važnog činioca mira i stabilnosti u regionu. U tome uvek možete računati na iskrenu pomoć Republike Srbije", navodi se u čestitki premijera Dačića.

 

Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić čestitali su danas Dan Republike Srpske i slavu Svetog arhiđakona Stefana građanima i rukovodstvu RS.

 

"Želimo vam svako dobro i mnogo uspeha u radu kako bi Republika Srpska nastavila da bude čuvar najviših ljudskih i građanskih vrednosti, kao i trajni garant mira, stabilnosti i prosperiteta u regionu", navodi u čestitiki SNS.

Ordenom zastave RS sa zlatnim vencem odlikovani su ruski ambašador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko, dekan katedre za nuklearni inženjering pri američkom državnom Univerzitetu Berkli Jasmina Vujić i član srpskog kokusa u Kongresu SAD Melisa Bin.

Ordenom časti sa zlatnim zracima, između ostalih, posthumno je odlikovan Srđan Aleksić iz Trebinja, koji je tokom rata izgubio život braneći od batinanja jednog Bošnjaka.

Povodom Dana i slave Republike Srpske u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održana svečana akademija, a posle toga će u zgradi vlade biti održan svečani prijem.

Danas je saopšteno da je otkazana poseta Banjaluci porodice Karađorđević, jer njihov avion nije mogao jutros da sleti na banjalučki aerodrom zbog guste magle.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.01.2013. 14:57
Ко за срспку Босну љуту битку бије, то су Срби брате с горе Романије. Док је Романије, Срби се не боје, док је Романије и Срби постоје. Ко никада друга оставио није, тоје Србин брате, с горе Романије. Док је Романије, Срби се не боје, док је Романије и Срби постоје. Срећан рођендан!
Sreda 09.01.2013. 15:00
За све борце који падоше за Озрен и РЕПУБЛИКУ СРПСКУ! http://www.youtube.com/watch?v=3ITJPsr2kqY
Sreda 09.01.2013. 15:05
Вјечна слава и хвала нашем команданту Луки и свим соколовима што падоше за слободу! http://www.youtube.com/watch?v=QCQAGihxDbQ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online