Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 12.06.2013.
13:20
Beta A

Crna Gora proterala sveštenika SPC

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore donelo je rešenje da sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Aleksandar Papić, koji se na službi u Herceg Novom nalazi od 2003. godine, odmah napusti teritoriju te države, jer, kako su obrazložili, njegov boravak predstavlja pretnju za bezbednost Crne Gore.

Sveštenik SPC proteran iz Crne Gore

Na odluku MUP-a, paroh Papić je, kako prenose podgorički mediji, podneo žalbu Upravnom sudu Crne Gore, koji je naložio da se rešenje o proterivanju stopira do okončanja sudskog postupka pokrenutog pred nadležnim institucijama.

"Već više od godinu traje moja borba sa MUP-om Crne Gore i na kraju su doneli odluku da me proteraju. MUP se u odluci poziva na rešenje Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da sam opasan po bezbednost Crne Gore i da nemam šta da tražim na ovoj teritoriji", kazao je Papić.

On je rekao da njegova prava nisu ispoštovana, jer ga niko nije kontaktirao, niti uzeo izjavu u vezi s tim tvrdnjama ANB-a.

- U međuvremenu sam uzeo ličnu kartu za strance i na osnovu nje dobio stalni boravak u Herceg Novom. Međutim, dve nedelje kasnije, bez mog saslušanja, u MUP-u su prepisali prethodno rešenje, oduzeli mi ličnu kartu za strance i naredili da napustim Crnu Goru, u koju, prema rešenju MUP-a, ne mogu ući u narednih šest meseci, naveo je Papić.

Kako je dodao, očekuje od nadležnih državnih organa da mu saopšte šta je učinio pa je, prema oceni ANB-a, postao pretnja za bezbednost Crne Gore. MUP Crne Gore nedavno, po četvrti put, doneo rešenje kojim se podgoričkom protojereju Veliboru Džomiću odbija zahtev za privremeni boravak u Crnoj Gori, takođe se pozivajući na mišljenje ANB-a, kojim je sveštenik SPC okvalifikovan da, navodno, ugrožava nacionalnu bezbednost države.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.06.2013. 13:44
Ne bi bilo lose po Srbiju da pocne proteravati sve Crnogorce koji rukovode, kradu, pucaju i prete po Srbiji nazad tamo gde im je i mesto. Uvesti naplatu ulaska u Srbiju
Sreda 12.06.2013. 14:04
Ma, protjerajte odmah sve Srbe! To što ostane, može stati Milu u novčanik + Šiptari koje niko nikad neće prevariti da se izjasne drukčije nego što jeste
Sreda 12.06.2013. 14:44
budala je onaj koji ide dole sam ili sa porodicom u tu crnu i goru da trosi pare.. a najmanje 200000 crno i goraca ima samo u beogradu , trebalo bi da odradimo reciprocitet .. tek tada ce nas neko postovati kako on tebi tako ti njemu ni manje ni vise
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online