Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 12.06.2013.
16:32
Beta A

Studenti u Banjaluci protestvovali protiv Dodika i Vlade RS

Oko 2.000 banjalučkih studenata okupilo se u mirnoj protestnoj šetnji tražeći od vlasti RS rešavanje njihovih egzistencijalnih problema, smenjivanje ministra prosvete Gorana Butabdžije, i odlučnu borbu protiv kriminala, korupcije i nepotizma.

Banajlučki studenti nezadovoljni vlasću u Republici Srpskoj
 

Banjalučki studenti poručili su da ne žele da RS ostane vlasništvo "privatnika i kabadahija". Studenti uzvikuju "Lopovi, lopovi" i nose transparente.

Pročitajte još:

* Dodik: Nećemo zaustaviti studentske proteste

Pošto je policija prethodno zabranila protestni skup, studentske vođe su istakle da im niko ne može zabraniti da razmišljaju. Studentima su se pridružili demobilisani vojnici Oružnaih snaga BiH koji mesecima nemaju posao, kao i grupa građana koja podržava banjalučku porodicu Vulić.

Porodica Vulić već godinu dana vodi spor sa vlastima, zahtevajući da sačuva pristupni put svom imanju u centru Banjaluke gde kontroverzni biznismen Mile Radišić gradi veliki stambeno-poslovni centar.

Studenti traže i da vladajuhi Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz te stranke isključi visokog funkcionera Rajka Vasića koji je za studente napisao da su "kopilad".

Studenti zahtevaju i rešavanje problema banjalučke porodice Vulić koja više od godinu dana pokušava da spreči firmu Grand trejd, u vlasništvu kontroverznog biznismena Mileta Radišića, da prekopa pristupni put njihovoj kući u centru Banjaluke pored koje ova firma gradi veliki stambeno-poslovni objekat.

"Ko se boji studenata?", upitao je predsednik Studentske unije RS  Nikola Dronjak i dodao da li je to "onaj koji je sinoć poručio: 'Niko ne sme da vas bije' ", aludirajući na izjavu predsednika RS Milorada Dodika da studentima "ne sme faliti dlaka s glave".

Studentske vođe su još istakle da žele drugačiju RS koja je sada, kako su rekli, "država privatnika i kabadahija". Ispred zgrade Vlade RS studenti su uzvikivali "Mile lopove!", "Lopovi, lopovi!", pozivajući zaposlene u Vladi i policajce da im se
pridruže. Potom su odigrali "kozaračko kolo" protest okončali u parku kod zgrade Vlade.

Studentske vođe su poručile da su zadovoljni današnjim protestom, najavljujući da će se ponovo okupiti ako vlast ne počne da rešava njihove problem.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.06.2013. 17:31
2000 студената у БЛ!? МАЛО ЛИ ЈЕ ЗА СЛАГАТИ?!Озбиљнији медији јављају о 1000 а "Бета",дупло више.Неко лаже,и то "дебело"!Најсимпатичније од свега је,што су се неки необавештени понадали да ће М.Додик бити тај против кога се студенти буне!?Њих ми је посебно "жао"!Као и увек до сада,њихов промашај!
Sreda 12.06.2013. 17:54
додик је зрео да оде са власти, али треба га подржати због муслимана, ово они и гурају да се деси у РС.
Sreda 12.06.2013. 17:59
svi mi znamo a cak i cijeli svijet da su studenti u pravu i treba ih podrzati jer se bore i za sve ostale koi su nezadovoljni sa ovim lopovima.sagradjene vile i sa milionima na bankama od pljacke naroda.tome trba stat na kraj i sve im oduzet.narode ujedinite se i zaednicki protiv lopova.jedini izlaz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online