Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.06.2013.
09:11
Srna A

"Dodika napadaju zbog saradnje s Rusijom"

Direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov rekao je da Amerika i njeni evropski saveznici nisu zadovoljni predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom zbog njegove borbe da zaštiti interese Srpske, kao i zbog saradnje s Rusijom.

Milorad Dodik je na udaru Zapada zbog saradnje sa Rusijom, smatra Leonid Rešetnjikov
 

Rešetnjikov je u intervjuu agenciji Srna istakao da je razvijanje dobrih odnosa sa Rusijom još jedan razlog pritisaka na predsednika Republike Milorada Dodika.

"Taj pritisak je organizovan na Zapadu, a u Srpskoj se, verovatno, javljaju zahtevi određenih ljudi koji će pružiti unutrašnju podršku tim pritiscima. Zbog toga, predsedniku Dodiku želim dovoljno snage, jer on štiti interese srpskog naroda i Republike Srpske, a ne svoje interese", rekao je Rešetnjikov, upozorivši da će se taj pritisak sve više da se pojačava.

"Briselski sporazum jača nezavisnost Kosova"

Briselski sporazum je bezuslovni šah od strane koja jača tendencije nezavisnog Kosova, ali se opet postavlja pitanje šta će Kosovo da bude – savremena država, teritorija pod nečijom kontrolom ili teritorija koja gravitira Albaniji. Situacija se nepovoljno razvija za Srbiju i srpske patriote, kao i srpsko stanovništvo na Kosovu", konstatovao je Rešetnjikov.

On je dodao da Amerikanci nikada i nikome nisu pomagali. Oni, kaže Rešetnjikov, samo daju mali kredit vlastima koje podržavaju.

"Kad Amerikanci negde doniraju dva računara o tome pišu sve novine, a kada Rusija pokrene celu privredu, onda kažu da je Gasprom organizacija koja pere novac", istakao je Rešetnjikov.

Govoreći o samostalnosti Republike Srpske, Rešetnjikov je istakao da to podrazumeva široku autonomiju u okviru BiH, koja se bazira na Dejtonskom sporazumu, te da je tu široku autonomiju potrebno zaštititi.

Govoreći o odnosu aktuelne vlasti u Srbiji prema Rusiji, Rešetnjikov kaže da se Vlada Srbije drži jasnog programa približavanja EU i NATO savezu, a istovremeno i čuvanja dobrih odnosa sa Rusijom, te naglašava da se takva politika ne može okarakterisati rusofilskom.

"To je jedna pragmatična politika, da se obezbedi reševanje njihovih glavnih zadataka, a u isto vreme i da se održe normalni, pre svega, poslovni odnosi s Rusijom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.06.2013. 11:03
Већ сам писао о томе како је Додик постао сметња америчким (не државним,него њиховим смутљивцима који се крију иза државе!) интересима,онда када се окренуо Русима а посебно због пројекта "Јужни ток" који је истиснуо "Набуко" са Балкана!Са Америком је исто бити пријатељ или непријатељ;само је питање дана када ће се окренути против вас!Паметан потез М.Додика!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online