Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 20.06.2013.
12:26
Nezavisne A

"Amerikanci u svakom Srbinu vide malog Rusa"

Politički analitičar Emil Vlajki smatra da bez nacionalne emancipacije u BiH ne može doći do građanske emancipacije i prelaza prema građanskom društvu i Evropi.

Emil Vlajki
 

"Nema izlaska iz sadašnje krize u BiH dok se ne uvaže sva tri konstitutivna naroda, što znači dok i Hrvati ne budu imali svoju teritorijalnu, političku, ekonomsku i kulturnu samostalnost kao što je imaju Srbi u Republici Srpskoj i Bošnjaci praktično na celoj teritoriji Federacije", rekao je Vlajki novinarima u Bijeljini.
 

On upozorava da opravdani revolt naroda na prostorima BiH može biti izmanipulisan u političke svrhe od onih koji ne vole Srbe. Demonizacija i želja za uništavanjem Srba jedna je od tema Vlajkijeve knjige "Američki teror" koja je predstavljena u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.
 

"Američki establišment i dalje misli da vlada svetom i teroriše one koje mogu, pogotovo balkanske zemlje i srpski narod, a demonizacija Srba, njihovo ucjenjivanje i oduzimanje teritorija postali su krajnje izraziti", istakao je Vlajki.
 

On smatra da su SAD, preko medija, nevladinih i humanitarnih organizacija, napravile mentalni genocid nad Srbima koji preuzimaju krivicu za tragična događanja na ovim prostorima protekle dve decenije.
 

"Amerikanci u svakom Srbinu vide malog Rusa i uništavaju ih po svaku cenu poslednjih 20 godina, ali sada se američkoj dominaciji nazire kraj, jer svet ponovo postaje bipolaran ili tripolaran, što stvara ravnotežu snaga i straha u kojoj je pravda dostižnija za sve", rekao je Vlajki.
 

Prema njegovim rečima, Rusija je već dovoljno ojačala i vratila se među svetske sile, a jačaju Kina, Brazil, Indija i druge zemlje. U knjizi "Američki teror" data je teorijska osnova i objašnjenje za načine na koji su SAD postale, kako autor kaže, glavna teroristička zemlja na svetu. Vlajki navodi primere informacionog, vojnog, političkog i ekonomskog terora koji SAD provodi širom sveta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.06.2013. 15:06
Srbi u svakome Amerikancu vide zlo i nažalost ne greše.
Četvrtak 20.06.2013. 14:06
Pa uništenje i demonizacija Srba je bila, povod i za početak rata, koji Srbi nisu želeli, ali im je nametnut od mudžahedinsko-ustaške koalicije uz pomoć, sotona iz Amerike i Evrope. Znamo mi to i bez tebe. Pričaj to po Americi i Evropi, a ne u u Bijeljini, šefe.
Četvrtak 20.06.2013. 16:44
УСА ,то је геноцидна творевина западног човека...тако да ми је све јасно....истребљивачи црвеног човека да буду неком милостиви и чисте душе то је илузорно. УК истребљивачи Библијских прворођених у Аустралији и једни од највећих твораца геносидних творевина УСА;КАНАДА и АУСТРАЛИЈА.... Ма мука ми је од њиховог лицемерја и демократије....ЗА МЕНЕ СУ ОНИ ДЕМОНКРАТЕ САМИ ПРЕСТАВНИЦИ СИЛЕ ЗЛА С О Т Н Е.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online