Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 27.06.2013.
17:16
Beta A

Ruža: HR vladi važniji četnički vojvoda (Nikolić) nego Merkelova

Hrvatska će u nedelju slaviti ulazak u EU. Nemačka kancelarka je javila da neće doći na svečanost, a naš predsednik Tomislav Nikolić da će doći. Hrvatska desničarka Ruža Tomašić je povodom ovoga oštro iskritikovala vlast!

"Nedolazak nemačke kancelarke je diplomatski fijasko! Da su bar uložili istu energiju kao za dovođenje četničkog vojvode Nikolića"
 

"Taj diplomatski fijasko (nedolazak nemačke kancelarke) bio bi verovatno izbegnut da se u ugošćavanje kancelarke Merkel uložilo barem jednako energije kao u dovođenje četničkog vojvode, koji ovoj državi nikad nije bio i neće biti prijatelj", navodi se u saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.

Tomašić, koja će od 1. jula biti hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu, najavila je da u nedelju neće učestvovati na službenoj ceremoniji ulaska Hrvatske u EU, već će ulazak propratiti među građanima na Trgu bana Jelačića.

"Građani Republike Hrvatske i dalje ne znaju šta ih čeka u EU niti u kolikoj će se meri njihovi životi promeniti od 1. jula, a sveopštoj neinformisanosti i neizvesnosti kumovala je politika podvale forme umesto sadržaja hrvatskim građanima, koju su provodile i ova i prethodne vlade", ističe Tomašić i dodala da ovaj trenutak "nije pogodan za velebna slavlja jer se država i dalje nalazi u ozbiljnoj krizi".

Na aprilskim izborima za hrvatske poslanike u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić je izabrana kao kandidat na listi Hrvatske demokratske zajednice. Na tim izborima građani Hrvatske su prvi put mogli osim za listu da glasaju i za kandidata sa te liste za kojeg veruju da bi bio najbolji evroparlamentarac. Tomašić je tad osvojila najviše

Još malo o Ruži koja neće srpskog zeta

glasova na listi koalicije okupljene oko HDZ-a.

Da podsetimo, uoči izbora za poslanike u Evropskom parlamentu Tomašić je izazvala lavinu kritika izjavom da je Hrvatska za Hrvate, a da su svi ostali gosti. Premijer Zoran Milanović tada ju je optužio za govor mržnje. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.06.2013. 17:19
Nemojte se plasiti,nije on nikakav vojvoda,cuvajte se ako dodje pravi vojvoda onaj iz Haga.
Četvrtak 27.06.2013. 17:19
juuu hahahaa...kakvi mentalni kompleksi... ali ima da ih karaju u EU...pa to je ludilo....hihihihihih
Četvrtak 27.06.2013. 20:11
Ružo, žao mi je što Merkelova ne dolazi, veliko je to razočarenje, ali nema razloga za paniku, ni ljutnju zbog Tome, jer nije ni vojvoda, a ni četnik ! Nije vam ni neprijatelj, sigurno vas više voli od nas Srba ! A to što je pričao ranije, on je već zaboravio, nije mislio ozbiljno ! Ružo, opušteno ! Pričao je i Srbiji predizbornu priču, čak se kleo u krst sveti, ali problemi sa memorijom....vi kao europski narod, to svakako razumijete !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online