Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 01.07.2013.
18:13
Beta A

Josipović se sprema za Nikolića i Beograd

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović najavio je danas da će najverovatnije u oktobru posetiti Beograd gde će se prvi put zvanično susresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ocenio da su odnosi Srbije i Hrvatske ušli u drugu, bolju fazu.

Došlo vreme za prvi zvaničan susret: Predsednici Nikolić i Josipović
 

U intervjuu za agenciju Beta, koji je rađen prvog dana hrvatskog članstva u Evropskoj uniji, Josipović je rekao da su u toku pripreme za njegovu posetu Beogradu u oktobru.

"Naši timovi dogovaraju sastanak, najverovatnije će taj sastanak biti u 10. mesecu", objasnio je hrvatski predsednik.

Na pitanje zašto se sa Nikolićem nije zvanično sreo tokom njegovog učešća na proslavi hrvatskog pristupanja EU u Zagrebu, kako je to očekivano u Beogradu, Josipović je odgovorio da je sa srpskim predsednikom u Zagrebu "sedeo i razgovarao", ali da zvaničan bilateralni susret nije bilo moguće organizovati zbog velikog broja stranih gostiju.

Josipović je najavio i da će u naredna tri-četiri meseca posetiti sve zemlje u regionu, a prva službena poseta kao predsednika 28. države članice EU biće poseta BiH.

Hrvatski predsednik je negirao da je u odnosima Zagreba i Beograda bilo "ledeno doba" rekavši da je "postojala faza kada je došlo do zahlađenja, ali na verbalnom, ne praktičnom nivou".

"Drago mi je da smo ušli u drugu, bolju fazu i na komunikacijskom nivou. To je naša zajednička odgovornost, i političara i medija i svih onih koji žele dobro građanima s obe strane granice", naglasio je Josipović.

On je podsetio da je imao odličnu saradnju s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali nije želeo da poredi bivšeg i sadašnjeg srpskog predsednika.

"Poštujem izbor građana Srbije i ne bih poredio predsednike. Odlično sam sarađivao s Tadićem, nema nikakvog razloga da isto ne bude s Nikolićem. Znamo da je jedan možda splet nesrećnih izjava bio razlog za nešto suzdržaniju komunikaciju. Sad takvog razloga više nema i nadam se da ga neće biti ni s jedne strane", naglasio je Josipović.

Prema njegovim rečima, to je prilika da se i s predsedničkog nivoa "poguraju pozitivni procesi".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.07.2013. 18:26
Josipoviću,pitaj Nikolića zašto je klao babe po Slavoniji.
Ponedeljak 01.07.2013. 18:48
Nekada cetnicki vojvoda, a sad... Ne znam sta da kazem, sem da smo mi Srbi glup narod. Eto toliko..
Ponedeljak 01.07.2013. 19:13
ja mislim da ovde niko nije glup ako se trudi zaednickoj suradnji i buducnosti svih naroda bivse nase,za kojom vecina mozda zali?svi smo mi juzni slaveni sve dok postoji ISTOK,ZAPAD,SJEVER,iJUG.Ruku na srce da smo svi bolje zasticeni bili i radovali se jedni drugim.izuzetaka svugdje ima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online