Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 01.08.2013.
17:08
Večernji list A

Hrvati se plaše Er Srbije

Ulazak Etihada u srpski Jat ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika Kroacija erlajnsa, ali i aerodroma Zagreb u regiji.

Er Srbija preti da ozbiljno ugrozi Kroacija erlajns
 

Kako piše zagrebački Večernji list, dok će Er Srbija uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, Kroacija erlajns će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišne konkurencije, zato što je primila državnu pomoć, morati da smanjiti broj aviona i broj destinacija.

Pročitajte još: Etihad + Jat ervejz = AIR SERBIA

Nakon što i službeno postane strateški partner srpskog nacionalnog avioprevoznika, Etihad će za 49 posto udela u srpsku nacionalnu aviokompaniju uložiti 100 miliona dolara i odmah promeniti ime JAT-a u Er Srbija.

Strateški partner iz Emirata flotu Er Srbija odmah će obogatiti s dva airbusa 319, a do kraja godine s još osam takvih aviona, piše Večernji list.

Er Srbija bi s novim avionima u svojoj floti trebalo da uvede 14 novih destinacija u red letenja, a među tim novim destinacijama navode se Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljana, Prag, Varna...

I dok će Air Serbia povećavati flotu i broj destinacija, Kroacija erlajns će ove zime verovatno prestati da leti iz Dubrovnika u Frankfurt, a mogao bi biti smanjen i broj letova iz Zagreba u Pariz.

"Kroacija erlajns prilagođava se tim zahtevima u skladu s mogućnostima, odnosno strukturom flote. Promene u redu letenja, pre svega, rezultat su provođenja programa restrukturiranja i nužne su kako bi se program proveo u zadanim rokovima i ostvarili postavljeni ciljevi", naveli su u toj kompaniji.

Na pitanje kako će se ulazak Etihada odraziti na njihovu tržišnu poziciju odgovaraju da ne komentarišu poslovne odluke drugih kompanija, zaključuje Večernji list.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 17:16
сад ће филетирани педер морати да лобира и код арапа, како би осигурао позицију "кроације" ?
Četvrtak 01.08.2013. 20:13
Sta sad??? Treba da se odreknemo nasih fabrika cigareta zbog Hrvatskih i u buducnosti ne samo fabrika cigareta. Da nece slucajno da bude da kada treba da udjemo u EU raskinemo ugovor sa Etihadom da ne bi nastetili Hrvatskoj nacionalnoj avio kompaniji. Koliko sam razumeo EU ih je ogranicio zbog zastite konkurencije. Pa air Srbija ce do ulaska u EU (ako uopste udje) biti najaca kompanija u regionu, dali to znaci da ce morati da se vrati na stari vnivo da ne steti komsijama. KOJA GLUPOST ! Ne vidim da nas neko iz komsiluka stedi da bi nam pomogao ,ali ce nas rado saplitati i ometati u svemu gde je moguce. Nismo mi jos nista videli tek nam predstoje ucene od EU.
Subota 10.08.2013. 12:13
Sad ce Tadic da im se izvini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online