Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 14.08.2013.
14:13
Nezavisne novine A

Devojka silovana na svadbi, svatovi posmatrali

Mile Drobac (24) i Duško Bašić (23), obojica iz Novog Grada u Bosni i Hercegovini uhapšeni su zbog silovanja 20-godišnje devojke iz Prijedora, koje se dogodilo na jednoj svadbi prošlog vikenda u Svodnu kraj Prijedora.

Pregled dokazao da se radi o silovanju, meštani sumnjaju u moral devojke
 

Prema izjavama meštana, devojka i silovatelji su bili gosti na svadbi, a nasilje se dogodilo u napuštenoj kući i to pred očima mnogih gostiju koji su se tu zatekli i nemo posmatrali šta se dešava. Niko od svedoka nije reagovao, a pošto je slučaj prijavljen policiji, meštani se brane da im "ponašanje devojke u sporno vreme" nije bilo čudno, jer je, kako kažu, "i ranije bila sa muškarcima".
 

Silovanje se desilo u noći između subote i nedelje, a devojka je policiji prijavila tek u ponedeljak i to na nagovor prijateljice. Obavljen je ginekološki pregled i on je potvrdio nasilan seksualni odnos.


U prvim momentima meštani Svodne, kraj Prijedora, gde se silovanje desilo, sumnjali su da se radi o nasilnom odnosu, jer su nesrećnu devojku opisivali kao promiskuitetnu osobu.


"Nikome ne pada na pamet da govori da li je ovde bilo silovanje ili ne, to neka policija utvrdi, ali ono što znam o toj devojci jeste da je i ranije bila sa muškarcima. Šta se na svadbi dogodilo to neka utvrdi istraga", rekao je meštanin Svodne koji je želeo da ostane anoniman.


Prema nezvaničnim informacijama, silovanje devojke se navodno dogodilo nekoliko stotina metara dalje od mesta na kojem su i osumnjičeni mladići i žrtva bili gosti na svadbi. Osumnjičeni su devojku odveli na obližnju njivu, a zatim i u kuću, gde se dogodio odnos.

Sreda 14.08.2013. 23:03
Hm,cudno kako ce vecina pricu kako je devojka promiskuitetna prihvatiti kao apsolutno tacnu,svi znaju izgleda sta, ko, gde i kako radi,vazno je da se tudje dvoriste pocisti,a u svom ne znamo sta imamo.mestanin rekao promiskuitetna,doktor rekao nasilan seksualni odnos,ali ipak doktor ne zna svoj posao,ali komsija zna najbolje. a ne znam odakle ikome pravo da sudi o devojci koju ne poznaje,a da pri tom ne zna ni sta se tacno dogodilo. a vecina njih silovanje ne prijavi,verovatno samo onaj ko je doziveo moze to i da razume.
Petak 23.08.2013. 01:40
Samo kada vidim koliko su ovi momci nepismeni sve mi je jasno :) Zato i ne cudi kako glupe komentare ostavljaju poput: "Sama je skinula gace, voli da ga sisa" itd... Znaci strasno, narod je u pravu a doktori nisu. Ne kazem ja da nema slucajeva gdje muskarci budu nepravedno optuzeni ali mislim da je to veoma mali procenat,valjda jedan doktor,sto je godinama studirao i godinama se bavio tim poslom i takvim slucajevima, se bolje razumije! A zasto nije odmah otisla u policiju i prijavila? Pa zato sto je kod nas jos dosta "primitivna sredina" u mnogim aspektima i cura se boji da prijavi nekoga zbog takve stvari jer je nazalost to na nekakav nacin jos "sramota" kod nas :/
Sreda 14.08.2013. 15:10
silovana asama skinula gace da je prijateljica nije nagovorila nebi ni prijavila to dokazuje da nije silovana a i mjestanima je poznata itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online