Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 14.10.2013.
17:56
Beta A

Zašto Josipović dolazi u Beograd?

Razvijanje dobrosusedskih odnosa i stabilizacija regiona glavna su svrha predstojeće posete hrvatskog predsednika Ive Josipovića Beogradu, jer Hrvatska smatra da je u njenom interesu da svi u regionu prihvate evropske standarde, rečeno je danas u kabinetu hrvatskog predsednika.

Tužbe za genocid nisu tema razgovora: Ivo Josipović
 

Iako se očekuje da će tema međusobnih tužbi za genocid koje su dve države jedna protiv drguge podnele pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu biti prisutna tokom posete Srbiji, posebno posle poslednjih informacija da Hrvatska neće odustati od tužbe, u Josipovićevom kabinetu ističu da predsednici nisu nadležni za tužbe, već da su sve odluke na vladama dve zemlje.

"Hrvatska i posle ulaska u Evropsku uniju snažno podržava proširenje EU na sve zemlje jugoistočne Evrope, pa će jedna od poruka hrvatskog predsednika u Beogradu biti i podrška Srbiji na njenom evropskom putu", ističu u kabinetu predsednika Hrvatske.

Teme prvog zvaničnog susreta Josipovića i Nikolića biće međusobni odnosi dve države, a sigurno, kako ističu u Josipovićevom kabinetu, i pitanje nestalih, budući da hrvatski predsednik uvek naglašava da je to važno humanitarno pitanje kako bi se moglo ići dalje.

Predsednici će razgovarati i o jačanju ekonomskih odnosa, jer je Srbija za Hrvatsku važno tržište. Uz to, drugog dana Josipovićeve posete Srbiji, u četvrtak, predsednicima će se pridružiti i predstavnici najvećih hrvatskih firmi – Atlantik grupe, Agrokora i Adris grupe, kažu u kabinetu hrvatskog predsednika.

Uz Nikolića, predsednik Hrvatske susrešće se u Beogradu i s premijerom Srbije, predsednikom Skupštine, a obratiće se i poslanicima. Takođe će razgovarati i sa predstavnicima izbegličkih udruženja. Josipović će u četvrtak posetiti hrvatsku nacionalnu manjinu u Tavankutu, kod Subotice, u Vojvodini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.10.2013. 18:27
Nase firme u Hrvatskoj nemaju pristup a one koje su vec tamo posluju pod velikim pritiskom. Nase trgovinsko partnerstvo ne funkcionise u oba smera vec samo u korist Hrvatske. Sto se tice tuzbe to ce biti jedan od aduta Hrvatske da nas koci u pridruzivanju a naci ce jos neke ,samim tim ova izjava Josipovica niti je iskrena niti odgovara stanju koje je prisutno izmedju nase dve drzave. Ne znam koliko je uopste mudro prihvatiti bilo kakvo unapredjenje odnosa sa ovako ociglednim i prisutnim neprijateljstvom i mrznjom, mozda bi bilo bolje da svako gleda svoja posla ukljucujuci i EU koja otvoreno lobira za Hrvatsku stranu i nena korektnost se dovodi u pitanje.
Ponedeljak 14.10.2013. 18:46
Долази да наручи Ћириличне табле и уџбенике требаће им.
Ponedeljak 14.10.2013. 19:50
Svaki Srbin svojoj prestonici juri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online