Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 28.11.2013.
18:51
rudan.info A

Vedrana Rudan: NISAM HRVATICA

Vedrana Rudan obajvila je na svom sajtu tekst kratkog i jasnog naslova "Nisam Hrvatica!". Novinarka, koja je zbog oštrih stavova prema hrvatskom družtvu nije omiljena u dobrom delu javnosti svoje države, u tekstu namerno ime svog naroda piše malim slovom, jasno stavljajući do znanja šta misli o njegovom ponašanju. Prenosimo vam tekst u celini.

Vedrana Rudan
 

"Volela bih da negde postoji knjižica, pedesetak stranica, mali smo narod, u kojoj bi pisalo ko su hrvati. Za sve one koji žive u ovoj zemlji a ništa ne znaju o hrvatima. Hrvati su bića koja su se u svojoj istoriji uvek najprijatnije osećala u moćnoj tuđoj guzici. Austrijskoj, italijanskoj, mađarskoj, nemačkoj, američkoj, a posebno u EU guzičetini. Bar tako govore. Iz jugoslovenske su izašli razarajući joj hemoroide i najzad postali 'svoj na svome'.


'Svoj na svome' bili su i za vreme NDH. Hrvatske kame rezale su srpske, ciganske, jevrejske i krivomisleće hrvatske vratove s tolikim užitkom da je Hitler lično zamolio Pavelića da oladi svoje dečke. Zanimljiv je i podatak da je u NDH postojao jedini dečji koncentracioni logor u Evropi. Da li su hrvati slučajno pre šezdesetak godina bili zločinci? Takvo je vreme bilo? Da je to istina ne bi danas fudbaler neandertalac kome je koeficijent inteligencije manji od broja cipela pozivao na klanje.

Neandertalac? Prejaka reč. Nije jedini urlao. Hiljade ljudi razdragano je odgovaralo na ustaški poklič.


Šta su hrvati činili kad su krvave njuške izvukli iz jugoslovenske guzice? Seća li se iko? Da li nam je to problem? Norac je i danas heroj iako je nevinoj ženi sprašio metak u glavu. Dok je služio robiju uspeo je da se venča, dobije decu i izgradi kuću. Juče sam na ekranu videla Antuna Vrdoljaka. Čovek Za Sva Vremena urlao je na nekog sirotana ispunjen hrvatstvom toliko da su mu gotovo oči iskočile iz glave.
Antun Vrdoljak, mrzitelj svake kože koja nije bela poput 'kockice' na hrvatskoj zastavi, Vrdoljak koji je devedeset i prve HRT očistio od svega što je smrdelo na srpsko i sve krivomisleće hrvatsko još uvek nam je heroj a ne zločinac. Hrvati veruju u boga a ne vide što im rade popovi lopovi, hrvati su lizali cipele Tuđmanu, Titovom generalu koji je po Hrvatskoj sadio vrbe, ali je pazio da se njegovi unuci na njima ne zanjišu, hrvati se tresu pred svakim ko bi im mogao razbiti zube a pena im navre iz besnih usta kad pred sobom nanjuše nemoćne.


Smrt pederima! Ajmo na referendum! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Da kojim slučajem u Hrvatskoj žive samo pederi Amerikanci hrvati bi istim bolesnim žarom glasali PROTIV. Doduše, u tom slučaju referenduma ne bi bilo.
 

Možda, možda su hrvati poput ostalih ljudskih bića, Nemaca, Mađara, Francuza… Možda samo opet živimo u vremenu kad fašizam guta zemlju po zemlju, čoveka po čoveka. Možda nema genetskih zločinaca. Možda. Ipak, kad bacim oko na istoriju svog naroda koje se ogromna većina građana ove zemlje ne stidi poželim svojoj unuci poslati poruku.


Mala, tvoja nona NIJE HRVATICA. I time se ponosi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.11.2013. 19:16
Veoma smeo komentar i posto je Vedrana Rudan ipak Hrvatica, ipak ima nade za Hrvate. Svaki narod koji u sebi ima objektivnih kriticara jednog dana ce krenuti u pravom smeru. Nama Srbima treba neko da progovori o delovima naseg naroda koji su nakon klanja Srba od strane ustasa, nakon 1945. postreljali po Srbiji preko 200.000 protivnika komunista i srpske intelegencije.Valja im je bilo malo mrtvih Srba. O onima koji su ucestvovali u stvaranju Velike Albanije i Velike Hrvatske davanjem KiM Siptarima, Baranje i istocne Slavonije Hrvatima i jos mnog toga.O tome da deca tih zlikovaca i sada vladaju Srbijom.
Četvrtak 28.11.2013. 19:11
Vedrana, ne daj se psecim poganima. Kapa dole...
Četvrtak 28.11.2013. 19:11
"Zanimljiv je i podatak da je u NDH postojao jedini dečji koncentracioni logor u Evropi. " Остало је ћутање....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online