Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 02.01.2014.
17:02
Vesti A

Kosturima "čestitali" praznik Srbima

Svi zaposleni Srbi u opštinskoj administraciji u Srebrenici dobili su "čestitke" morbidnog sadržaja koje su ih povredile i izazvale njihov revolt i gađenje.

''Čestitka''


Naime, na "čestitkama" je fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i uvredljivi natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji."
Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i Koalicija "1. mart", ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za - "toleranciju, mir, istinu i pravdu" .

Bolesni umovi


Cvijetin Maksimović, savetnik u srebreničkoj opštini kaže da ovakvu poruku mogu uputiti samo "bolesni umovi u BiH koji ne gledaju u budućnost, nego žive od prošlosti, u koju se stalno vraćaju".
On upozorava da se nakon ove poruke možda mogu očekivati i bombe i druge vrste napada ekstremista koji su ovu poruku i uputili Srbima - ukoliko se ne otkrije ko su i ukoliko ne budu sankcionisani.

Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.
Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović osudio je ovu provokaciju i poručio da će, bez obzira na pretnje, ucene i pokušaj zastrašivanja biti svečano obeležen Dan Republike Srpske.


- Odbornici i službenici srpske nacionalnosti u opštini Srebrenica, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Boračkom organizacijom, 8. januara organizovaće prijem i svečano obeležiti Božić i Svetog Stefana - krsnu slavu i Dan Republike Srpske - naglašava Pavlović.


On poziva pripadnike bošnjačkog naroda da prihvate realnost, a to su - Dejtonski sporazum i Republika Srpska, u kojoj bezbedno žive i koriste sva prava, i da se kao ravnopravni građani pridruže obeležavanju Dana Republike Srpske.


Pavlović je pozvao stanovnike ove opštine na toleranciju, mir i razumevanje.
Bojan Josipović, zaposlen u opštinskoj službi za boračka pitanja, objasnio je agenciji Srna da su svi Srbi koji su zaposleni u opštinskoj administraciji dobili koverte iste sadržine i da su koverte poimenično adresirane sa navedenim nazivima referata ili funkcija koje obavljaju.


Josipović je to ocenio kao "neizlečivu i opasnu mržnju prema srpskom narodu", te kao "primitivizmom, provokaciju i pretnju" i rekao da će ovaj slučaj prijaviti policiji, jer je reč o izazivanju netrpeljivosti i narušavanju bezbednosne situacije u organima opštinske administracije.


Branislav Vasiljević, službenik u opštini, čija su dva brata ubijena u poslednjem ratu u BiH, kaže da je ovo neprimerena pretnja Srbima i da su, kao znak protesta odlučili da ne prisustvuju koktelu koji je za zaposlene zakazao načelnik opštine Ćamil Duraković.


- Ovo je uvreda, otvorena pretnja, atak i mržnja prema svemu što je srpsko, koju godinama ispoljavaju razna bošnjačka udruženja, izazivajući netrpeljivost i pretnju miru - rekao je Vasiljević.


Odbornik u Skupštini opštine Miloš Milovanović već je prijavio policiji ovaj slučaj i zatražio da se ispita ko tačno i poimenično stoji iza ove poruke i pretnje, upućene Srbima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.01.2014. 17:21
Srebrnica je ISTORIJSKA PREVARA BALIJA I EU ZLIKOVACA . Znaju i jedni i drugi ISTINU ali je namerno zaobilaze kako bi provocirali SRBE .
Četvrtak 02.01.2014. 17:27
Na kraju ce morati BULDOZER da radi, tolko su se balije usilile a ovamo neznaju ni ruke da operu!
Četvrtak 02.01.2014. 19:05
"Zrtve" iz Srebrenice sretno zive u Americi i Kanadi a kafu im kuva muslimanka koja je "silovana od Srba" pa rodila CRNCA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online