Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Nedelja 09.02.2014.
00:17
Srna A

Dodik: U RS nećete moći ovako da rušite

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da je ponosan na građane Srpske, koji nisu naseli na provokacije i dozvolili da se nemiri iz Federacije BiH prenesu u Srpsku.

Polupaće pola Bosne, ali Srpska nasesti neće, upozorava Dodik
 

"Očigledno je da samo ekonomski i socijalni problemi u FBiH nisu zapalili zgrade tri kantonalne vlade, već je reč o političkom projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz FBiH na neki način transferiše prema Republici Srpskoj", rekao je Dodik.
 

Samo mirni protesti


Dodik je napomenuo da u Republici Srpskoj svako ima pravo da na demokratski i zakonit način izrazi nezadovoljstvo, ali da se neće tolerisati rušilački pohodi.


"Želim da kažem građanima Republike da smo odlučni da sprečimo vandalizam i huliganstvo, i to neće proći kod nas. Mi smo godine uložili da napravimo stabilnu Republiku u bezbednosnom smislu i neće sada proći nikakvi huligani ili neki strani plaćenici koji pokušavaju da sada pridobiju pažnju javnosti", poručio je Dodik.

On je najavio da će to upravo biti i jedna od glavnih tema njegovog sastanka sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem će učestvovati i predsednik SDS-a Mladen Bosić.


"Dok sam boravio u Rusiji, telefonom sam se čuo sa gospodinom Vučićem i tada smo se dogovorili da razgovaramo o ovoj situaciji. I u drugim zemljama u regionu, pa i u Srbiji, ima socijalnih problema, ali tamo niko ne pali institucije i sve se pokušava rešiti na miran i korektan način. To je ono što i Srpska treba da čini", istakao je Dodik.


"Mi smo još ranije upozoravali na potrebu da Srbija bude više uključena kao potpisnica i u tom kontekstu i vidim sutrašnji sastanak", rekao je Dodik.


Napomenuvši da će se na sastanku sa Vučićem više pričati o situaciji u FBiH nego o Srpskoj, Dodik je ocenio da je u Federaciji BiH poslednje četiri godine potpuno izgubljena kontrola vlasti i situacija ni po čemu ne liči na stabilnost koju ima Republika Srpska.


On je istakao da poslednja dešavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku. "Svaka destabilizacija institucija Republike Srpske apsolutno direktno utiče na destabilizaciju same Republike i mislim da se to moglo najbolje videti u jučerašnjem nastupu Zlatka Lagumdžije, koji vapi da se u Srpskoj nešto desi", rekao je Dodik.


On ističe da je to najbolje svedočanstvo o onome što se uporno govorilo, a to je da će se "polupati pola FBiH samo da se izazove destabilizaciju i u Srpskoj". "To je njima glavni i definitivni cilj i nesumnjivo je da je taj žal Lagumdžije za problemima u Srpskoj i protestima vidljivo iskazan jučerašnjom izjavom i potvrđuje da stoje i iza ovih protesta", upozorio je Dodik.

Osvrćući se na stavove evropskih parlamentaraca, poput Doris Pak i Jelka Kacina, koji je rekao da je "protestima u Tuzli BiH krenula ka Evropskoj uniji", Dodik je poručio da Republici Srpskoj ne treba EU ako su stavovi poput Kacinovog ono što ona donosi. "Videli smo i da Doris Pak pokušava nekim izjavama i ocenama da popravi sebi ugled pred biračkim telom pre izbora za Evropski parlament", rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.02.2014. 00:40
Ja sam za to da se Jelku Kacinu polomi ckapi.
Nedelja 09.02.2014. 00:59
Ajde predsednice ovo ti je sansa da odvojis Srpsku od FBiH!!
Nedelja 09.02.2014. 05:08
Ni u Srpskoj,kao trenutno u mnogim zemljama ne cvijetaju ruže ali sam ponosan da smo ostali mirni.Ako se radi o gestu traženja prava gladnih Bošnjaka,moramo ih moralno podržati ali obzirom da su to neki drugi htjeli iskoristiti u neke druge svrhe,ponosan sam i ja na građane Srpske,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online