Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 10.02.2014.
17:57 >> 18:36h
Beta, Al Jazeera A

Haos u Sarajevu: "Hamerom" na demonstrante

Za sada nepoznati vozač uleteo je "hamerom" kroz grupu od 40-ak demonstranata pri čemu su povređene najmanje dve osobe. Očevici navode da su zatražili pomoć službe hitne pomoći, a da je policija krenula u poteru za automobilom koje je otišlo u pravcu Vogošće.

Nastavljaju se protesti u Sarajevu
 

Nekoliko hiljada građana i danas demonstrira u centru Sarajeva, parališući saobraćaj. Demonstracije su danas počele pred Predsedništvom BiH, odakle se masa uputila ka zgradi Vlade Federacije BiH. Pošto u toj zgradi nije bilo nikoga, građani su krenuli ka Skenderiji, gde su zaposeli veliku gradsku raskrsnicu i zaustavili saobraćaj.

Protest protiče bez incidenata, uz veliko prisustvo specijalnih policijskih snaga.

Građani zahtevaju ostavku premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića (SDP) i nose transparente na kojima piše "Lopovi", "Ostavke", "Pljačkate nas 20 godina", "Gladan sam", "Hoćemo posao".

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je novinarima da bi "bilo neodgovorno da on da ostavku" i da "ne može neko sa ulice da dođe i preuzme vlast". Po njegovim rečima, to se mora uraditi u institucijama i treba što pre izmeniti izborni zakon kako bi se omogućilo održavanje vanrednih izbora.

Nikšić je rekao da će već u utorak ujutro predlog tih izmena biti upućen u Parlamentarnu skupštinu BiH, a ako izmena izbornog zakona ne bude moguća u kratkom roku, visoki predstavnik Valentin Incko treba da je nametne.

Demonstranti kažu da Vlada Federacije BiH nije pristala ni na jedan njihov zahtev, zbog čega su blokirali saobraćaj kod Skenderije. Zgrada Predsednišvto BiH je danas ispražnjena, a iz zgrade Vlade Federacije BiH službenici su izneli dokumentaciju i kompjutere.

Danas je šesti dan protesta građana koji u više mesta zahtevaju ostavke Vlade Federacije i drugih vlasti, a postavljanje vlada nestranačkih eksperata. Demonstracije u BiH su počele prošle srede u Tuzli, gde su se najpre okupili otpušteni radnici čija su preduzeća privatizovana, i zahtevali ostavku kantonalne vlade. Protesti su se proširili na druge gradove Federacije BiH, a u manjem obimu i na drugi entitet BIH, na
Republiku Srpsku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.02.2014. 18:12
Nikako da"prenesu požar" na REPUBLIKU SRPSKU a to je jedan od ciljeva . SRBI ko jeb. balije čuvajte REPUBLIKU SRPSKU PO SVAKU CENU .
Ponedeljak 10.02.2014. 18:20
Barem bosanci imaju muda a mi imamo muda samo u mitologiji u stvarnosti svak nas guzi ..............udri po guslama o junacima nasim
Ponedeljak 10.02.2014. 19:42
" С хамером пођох у велики град..."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online