Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 15.02.2014.
15:46 >> 18:27h
Beta, Srna A

Sukobi na ulicama Podgorice!

U Podgorici je danas privedeno dvadesetak učesnika protesta protiv vlasti, koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk inspirisan dešavanjima u Bosni i Hercegovini (BiH), a tokom sukoba sa huliganima povređeno je više policajaca.

Policija privodi demonstranta u Podgorici
 

Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji su zahtevali smenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gde je grupa huligana nasrnula na policiju.

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade, a onda se kamenicama iz obližnjeg parka gađali policiju uz povike "Kerovi, kerovi" i pevajući pesmu "Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare".

Demonstranti hteli da razbiju barikade policije
 

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstva inostranih poslova i finansija. Policija je potom intervenisala suzavcem, potisnula ih ka parku.

Policija je privela i desetak mirnih učesnika protesta, jer su seli na kolovoz jednog od glavnih bulevara u gradu i blokirali saobraćaj.

Bilans protesta: Uhapšeno 20, povređeno devet policajaca

Crnogorska policija lišila je slobode 20 lica, koja su izazvala nerede na današnjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojeg je povređeno devet policajaca.

Među privedenim je 16 punoletnih lica i četiri maloletnika, saopštila je večeras crnogorska Uprava policije u Podgorici. Privedani su osumnjičeni za agresivno ponašanje, fizičke napade policajce, te narušavanje javnog reda i mira, kao i ugrožavanje saobraćaja.

Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je građane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, podstaknuti dešavanjima u BiH. Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori.

Jake policijske snage policije Crne Gore
 

Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo "radikalnim merama" može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smenu vlasti. Fejsbuk grupa koje pozivaju na proteste je nekoliko, a samo jedna od njih, "Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice", broji više od 3.000 članova.

POVEZANE VESTI

Subota 15.02.2014. 16:43
"Inspirisani". Kami jada su "inspirisani" onim u BiH, gdje je cilj Republika Srpska. No i one tamo, i ove pod sloganom "inspiracije" diže neko sa Zapada. Baš ta "inspiracija" onim u Bosni, govori sve. Dok ta "inspiracija" ne prođe ne treba ni izlaziti na ulice. Nema tu nikakve "inspiracije". Svaki građanin u CG zna šta stoji iza onog u Bosni, i sa kojim ciljem, bez obzira pisao se Srbin ili Crnogorac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online