Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 27.03.2014.
11:25
Srna A

Srpska ne da pravo na samoopredjeljenje

Predsednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović poručio je da Republika Srpska nikada neće dati svoje pravo na samoopredeljenje koje joj je dozvoljeno poveljom UN.

Nebojša Radmanović: Nećemo da dozvolimo promenu Ustava i nastavićemo da odlučno branimo dejtonsku samostalnost Republike Srpske
 


"Mi znamo da želite samostalnost i da ste prepustili nama da odlučimo u kom momentu ćemo da tražimo veću samostalnost nego što je danas imamo", rekao je Radmanović, koji je i član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.


Radmanović je na tribini SNSD-a u Istočnom Sarajevu istakao da ova stranka oseća ono šta građani Srpske hoće, šta žele i šta mogu.


"Mi smo tu da odlučno branimo interes svih građana Republike Srpske. Taj interes je u ovom trenutku u okviru BiH prosperitetna i samostalna Srpska, a u budućnosti ko zna kako samostalna Republika Srpska", naglasio je Radmanović.


Prema njegovim rečima, u poslednje vreme mnogo više pritisaka na Republiku Srpsku dolazi iz Federacije BiH (FbiH), zemalja okruženja i EU, nego što to govori opozicija.
 

Ukrajina i te kako ima veze sa Bosnom i RS

Radmanović smatra da Ukrajina ima veze sa BiH i Republikom Srpskom, iako to neki negiraju, podsetivši da je evropski parlamentarac i izvestilac za BiH Doris Pak rekla da odavno čeka nemire u BiH i Ukrajini, dok je Jelko Kacin poručio političarima u BiH da će im se desiti, ako ne budu slušali, ono što se dešava u Ukrajini.

"Te poruke su se videle u nemirima u FBiH koji nisu bili socijalni, već su imali i imaju politički karakter", smatra Radmanović.

"Pritisak na promene Ustava BiH mnogo je veći nego što to može da se oseti, i to sa tendencijom pokušaja promene uloge Srpske u BiH. SNSD to neće da dozvoli već će i dalje odlučno da brani dejtonsku samostalnost Republike Srpske", rekao je Radmanović.


On je poručio da neće biti dozvoljeno da bilo ko na štetu Srpske bilo šta promeni.


"To je poruka onima iz drugog entiteta, iz susednih zemalja koji misle da nešto mogu da promene bez nas, onima koji nas ucenjuju u Evropskom parlamentu, a da ne znaju kakvo je stanje ovde i ne žele da pitaju šta misle legitimni predstavnici srpskog naroda", rekao je Radmanović.


On je naveo da evropski i američki zvaničnici ovih dana dolaze u BiH i ubeđuju da BiH glasa za rezoluciju protiv Rusije.

"Samo BiH i Srbija u Evropi nisu prihvatili sankcije protiv Rusije. Građani Srpske ne podržavaju sankcije Rusiji i zato nikada nećemo glasati za to", rekao je Radmanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.03.2014. 12:10
Taman posla da glasate za sankcije Rusiji, iako bi to bilo smiješno ! Mogli bi odmah da se pakujete, narod Srpske je 100% uz Rusiju !!!
Četvrtak 27.03.2014. 13:27
О чему прича овај? Биће онако како грађани Републике Српске одлуче, а не како ви одлучите! То и није тако тешко да схватите!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online