Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 26.04.2014.
05:11
D. P. A

Kasapili srpsku decu i starce

Tužilaštvo u Lincu pokrenuo je istragu protiv 46-godišnjeg Bošnjaka zbog sumnje da je učestvovao u masakru 16 srpskih civila u selu Serdari kod Kotor Varoši u Republici Srpskoj.

Foto: Ilustracija

Pokolj se dogodio 17. septembra 1992. godine u ranim jutarnjim časovima. Među žrtvama su bila i deca od četiri i 12 godina. Kako prenose austrijski mediji, uskoro bi za učešće u zločinu mogao da bude okrivljen 46-godišnjak koji već godinama ima austrijsko državljanstvo i živi u gradu na obali Dunava.

On je već proveo nekoliko nedelja u istražnom zatvoru, ali ga je Apelacioni sud u Lincu pustio na slobodu. Međutim, tužilaštvu je zanimljiv ovaj slučaj jer su četvorica "saradnika" osumnjičenog u januaru u Sarajevu osuđeni na kazne od devet i po do 11 godina, ali se ne navodi da su učestvovali u istom zločinu.


Naglašava se da će tužilaštvo tražiti prevod predmeta od suda iz Bosne i Hercegovine posle čega će odlučiti da li će da podigne optužnicu protiv 46-godišnjeg Bošnjaka. Navodi se i da on neće biti izručen jer ima austrijsko državljanstvo.


U produkciji Saveza logoraša Republike Srpske snimljen je dokumentarno-igrani film "Krvava jesen u Serdarima", koji govori o stravičnim zločinima i stradanju Srba u proteklom ratu u opštini Kotor Varoš. Najmlađa žrtva imala je četiri, a najstarija 60 godina.

POVEZANE VESTI

Subota 26.04.2014. 08:52
Da li je jos ziv,da li mirno spava bogic bogicevic, kada je odbio da glasa za vanredno stanje.i tako njegov glas presudio miru. bosna i hercegovina je devedesitih bila pakao na zemlji. pokoj dusama nevino stradalim mucenicima.
Subota 26.04.2014. 08:26
Evo vidite za ovakav masakr su neki vec osudjeni do 11 god po nekim malim sudovima kao i ovaj u Austriji .Da nije Vesti niko od tih velikih Tv stanica nece da objave ove vesti mozda nece biti objavljena ni u Srbiji.Ali sta je poenta ? Prljava americka politika prema Srbima koja se vodila i vodi i dalje nedozvoljava da se otkrije da su bas oni podrzavali ove djelate i njihove vodje (kojeg nema ni jednog u Hagu ),na perfidan nacin kanalisu takve slucajeve na ovakve sudove koje ce objaviti neke lokalne novine.Kada je neki Srbin osudjen u haskom tribunalu objave sve moguce svetske medijske kuce.E to je americka demonkratija.
Subota 26.04.2014. 09:26
Sve dok ga ne budu osudili ne verujem u to!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online