Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 19.07.2014.
18:48
Beta A

Vučić obećao milion Doboju i Šamcu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Doboju da će predložiti da se Srbija i BiH zajedno kandiduju pred međunarodnom zajednicom za neke od velikih regionalnih projekata.

Vučić sa Dodikom obišao školu kojoj je potrebna sanacija
 

"Danas sam rekao predsedniku RS Miloradu Dodiku, a rećiću uskoro i predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da se nadam da bismo krajem avgusta na velikom regionalnom samitu koji organizuje kancelarka Nemačke Angela Merkel, mogli zajedno da se pojavimo kao ljudi koji traže podršku Nemačke i EU za neke velike projekte, posebno za prugu Beograd-Sarajevo, za koju mislim da bi bila važna za BiH, RS i Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Doboju.

On je izrazio nadu da će, ukoliko budu imali zajedničke projekte, Srbija i BiH imati "širu podršku i Nemačke i evropske zajednice i mnogih drugih u svetu".

Vučić je naglasio da je prioritet obnoviti privredu, koja je pretrpela štete u majskim poplavama.

Premijer Srbije, predsednik i premijerka RS, Milorad Dodik i Željka Cvijanović razgovarali su u Doboju s lokalnim predstavnicima vlasti, i obišli školu Vuk Karadžić, za čiju je rekonstrikciju predviđeno oko 300.000 evra. Škola je ozbiljno oštećena u poplavama, a radovi bi trebalo da budu završeni pre naredne školske godine.

Dodik je zahvalio Vladi Srbiji na pomoći od milion evra za sanaciju dveju škola u Šamcu i u Doboju.

"Od Srbije smo dobili značajnu pomoć od dva miliona KM (milion evra) i mnogo nam to znači, kao i gest da nismo ostavljeni i zaboravljeni", rekao je Dodik.

On je naveo da je šteta od poplava u Doboju veća od 150 miliona evra, i nešto manja u Šamcu. Vučić je prethodno boravio u Šamcu, koji je zajedno sa Dobojem u poplavama pretrpeo najveće štete od svih opština u RS. Za izgradnju nove škole u Šamcu vlada Srbije planira da izdvoji 500.000 evra.

U obraćanju stanovnicima Šamca, Vučić je rekao da će novac iz Srbije biti uplaćen već u ponedeljak, ali i da će biti razmotreno kako može da se pomogne Bijeljini i drugim opštinama u RS koje su pretrpele štete u poplavama. Vučić je kazao i da RS uvek može da računa na pomoć Srbije i dodao da je ovo tek početak pomoći Srbije.

"Možemo da ostvarimo da se vlast u Srbiji ponaša odgovorno, a kako jača Srbija, siguran sam da će biti bolje i u BiH i RS i svima u regionu", kazao je Vučić, koji je ponovio da Srbija želi mir i dobre odnose sa svim komšijama i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.07.2014. 07:29
Премијер Србије Александар Вучић данас је саопштио да ће Србија Републици Српској у понедељак уплатити милиона евра помоћи за отклањање последица од мајских поплава. Намеће се логично питање, како је могуће да Србије помаже некоме, а ни сопственим грађанима није у стању да помогне?Александар Вучић данас је изјавио да ће Србија у понедељак уплатити милион евра помоћи Републици Српској. Да ли је могуће да је Србија у стању да помаже другим државама када ни сама себи не може да помогне?
Nedelja 20.07.2014. 07:30
Осврћући се на изјаве премијера Србије, чини се да је ту одлуку донео самостално и самовољно без сагласности Владе Србије или грађана.„Пола моје фамилије је у РС, пола у Србији, рођен сам у Београду, цео живот живим у Србији, али срце не можете да поцепате“, рекао је Вучић.Кога је брига што се пола Вучићеве фамилије налази у Републици Српској? Да ли му то даје за право да са државним новцем ради шта год пожели?Апсолутно је срамна ова одлука премијера јер се о њој у јавности уопште није дискутовало. Ко му је дао за право да новац прво донира другим државама док његови грађани тапкају у месту јер је држава спора?
Nedelja 20.07.2014. 07:31
Да будемо јасни, није никакав проблем да се помогне Републици Српској, али прво је потребно помоћи својим грађанима јер се налазе у идентичној или можда горој ситацији. Да ли Србија заиста има тај луксуз да помаже некоме у овом тренутку када и она сама тражи помоћ?Где је ту логика?Многи грађани поплављених градова су незадовољно брзином исплате државне помоћи. Грађани Обреновца су одржавали протесте јер Влада није почела са исплатама помоћи. Много сматрају да ће им држава у потпуности окренути леђа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online