Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.07.2014.
00:11
Beta A

Ambasador Japana zaprepašćen bahatošću političara BiH

Narodni demokratski pokret (NDP) Dragana Čavića podržao je stavove ambasadora Japana u BiH Hidea Jamazakija, navodeći da je vlast Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njegovih koalicionih partnera, kako u Republici Srpskoj (RS), tako i na nivou BiH - "izgubila kompas".

Ambasador Japana ne može da veruje kako se troše sredstva poreskih obveznika u BiH
 

"Korupcija, nepotizam, rotaciona svetla za nižerazredne činovnike i pljačka vlastitog naroda su nepojmljivi u Japanu", navodi se u saopštenju NDP-a i dodaje da je to očigledno zaprepastilo i Jamazakija i izazvalo njegovu reakciju i kritiku političara u BiH.

Iz NDP-a pozivaju građane RS da na izborima 12. oktobra "kazne bahatu i neodgovornu vlast i da ne dozvole dalje urušavanje RS i njeno pretvaranje u privatnu svojinu Milorada Dodika i njegovih kumova i tajkuna".

Ambasador Japana danas je izrazio razočaranje zato što nadležne institucije u BiH još nisu predstavile plan obnove zemlje nakon poplava, što podrazumeva jasno identifikovanje prioritetnih projekata uz predloženi vremenski okvir za njihovu realizaciju.

On je primetio da političari u BiH pod policijskom pratnjom, velikom brzinom pretiču druga vozila, neretko u potpunosti zanemaruju važeće saobraćajne propise, i svojom bahatom vožnjom dovode u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

"Ovo opažanje navelo me je na pomisao da se zapitam ko su to zvaničnici BiH kojima se dodeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstva izdvaja iz budzeta za ove namene? Da li postoje bolji načini da se troši novac poreskih obveznika u BiH? Dozvolite mi da istaknem da u Japanu jedino premijer države ima pravo na dodelu vozila pod pratnjom", istakao je ambasador Jamazaki.

Vlada Japana iskazala je na Međunarodnoj donatorskoj konferencija za BiH i Srbiju, održanoj u Briselu pod nazivom "Obnavljamo zajedno", spremnost da odobri finansijsku pomoć u iznosu 10 miliona KM (oko pet miliona evra) za BiH u svrhu obnove područja najteže pogođenih nedavnim razornim poplavama.

I ovaj i drugi vidovi pomoći Vlade Japana za BiH realizovaće se isključivo na osnovu predloženih projekata.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 01:30
Ovim nasim bibcima to nikada do usiju nece stici , a i ako stigne , oni imaju obraze ko rudarske cipele, nego bjezi ti u Japan dok ne prolupas. Zato sam napustio BiH zbog olosa koji sebe nazivaju politicarima.Ziv mi bio i sve ti najbolje zelim u zivotu.Cao
Utorak 22.07.2014. 01:55
Sve je u Japanu divno a iz Fukusime svakog dana u Tihi okean iscuri vise hiljada kubika radioaktivne vode...
Utorak 22.07.2014. 10:17
Могао би да се јави и јапански амбасадор у Србији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online