Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.07.2014.
09:14
B. Simonović - Vesti A

Lopov pao sa terase i poginuo

U centru Podgorice stradao je državljanin Srbije Z.D. (50) dok je pokušavao da provali i opljačka stan Dušanke Jeknić, sada šefice kancelarije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Ljubljani. On je prema informacijama iz policije pao sa visine od oko pet metara i zadobio teške povrede, od kojih je nakon dva dana preminuo.

Državaljanin Srbije poginuo u Podgorici, kada je pokušao da opljčka stan Dušanke Jeknić, bliske saradnice Mila Đukanovića (Foto: Arhiva)
 

U Podgorici se spekuliše da možda u pitanju nije bio nikakav lopov, već neko ko je iz drugih razloga upao u stan Jeknićeve, kako bi provalom prikrio neke tragove.

Naime, Jeknićeva je udovica Janka Jeknića, bivšeg ministra inostranih poslova Crne Gore, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1997. godine na putu Podgorica-Danilovgrad. Svojevremeno se u javnosti "proslavila" u poznatoj duvanskoj aferi kada se našla na crnoj listi italijanskih tužilaca, zajedno sa Milom Đukanovićem i još nekoliko osoba.

U zgradi i predsednik Vujanović

Kako saznajemo, zgrada u kojoj se pljačka dogodila je jedan od najobezbeđenijih objekata u Crnoj Gori. Ima nekoliko sistema obezbeđenja, a između ostalog i danonoćno policijsko nadgledanje pošto u zgradi živi nekoliko državnih funkcionera, kao što su Filip Vujanović, predsednik Crne Gore. Okolo se nalazi nekoliko ministarstava, banke i druge osetljive državne ustanove koje imaju dodatno obezbeđenje.

Ona je u vreme navodnog šverca cigareta bila šef crnogorskog trgovinskog predstavništva u Milanu, a italijanska policija je presretanjem njenih razgovora sa Đukanovićem i još nekim osobama utvrdila da je ona jedan od važnih šrafova u ovoj krijumčarskoj organizaciji, koja je u vezi sa italijanskom mafijom. Ove sumnje nikada zvanično nisu dokazane, a Jeknićeva je napredovala u službi, pa je dobila i stan u najelitnijem i najluksuznijem stambenom bloku Vektra u centru Podgorice, rezervisanom samo za odabrane.


Zbog toga se ceo događaj o lopovu koji se uz merdevine, usred dana, popeo do drugog sprata zgrade i provalio u stan Jeknićeve, u kom u tom trenutku nije bilo nikoga, čini sumnjiv. Navodno Z.D. je pretražio stan, uzeo samo dva skupocena sata i jednu narukvicu, a onda se pri pokušaju bekstva okliznuo sa terase i pao sa oko pet metara visine. Sve to, prema informacijama u Podgorici zvuči "neuverljivo".

POVEZANE VESTI

Sreda 23.07.2014. 09:34
Kada bi kod nas u Srbiji lopovi ginuli,za godinu dana bi se stanovnistvo prepolovilo.
Sreda 23.07.2014. 09:21
Da ga možda neko njie "gurnuo" (bacio) sa terase ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online