Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 29.07.2014.
07:50
B. Simonović - Vesti A

Milo ide u opoziciju

Milo Đukanović i njegova vladajuća Demokratska partija socijalista za sada će sedeti u opozicionim klupama u Podgorici, a vlast u najznačajnijem lokalnom parlamentu u državi preuzeće koalicija socijaldemokrata i Pozitivne Crne Gore uz pomoć opozicionog Demokratskog fronta i pojedinačno najjače opozicione stranke - Socijalističke narodne partije.

Da li mu izmiče vlast: Milo Đukanović

Odluku o tome je nakon petočasovog zasedanja donelo Predsedništvo Socijaldemokratske partije pošto je lider ove stranke Ranko Krivokapić saopštio da prekida dalje pregovore sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, koja nije prihvatila njihove uslove za formiranje vlasti u glavnom gradu Crne Gore (kamen spoticanja je, navodno, bilo insistiranje SDP da budući gradonačelnik Podgorice bude nestranački).

Krivokapić je, da posetimo, pošto su prošle nedelje propali pregovori sa liderima DPS, kazao da su novi izbori u Podgorici najrealnija varijanta, ali većina ostalih u rukovodećem timu ove partije očigledno nije tako mislila.


Tako ne misli ni Darko Pajović, lider Pozitivne Crne Gore i koalicioni partner Krivokapića na nedavnim izborima, koji je u međuvremenu pregovarao sa čelnicima vodećih opozicionih snaga, dok je Krivokapić sa Đukanovićem pokušavao da nađe rešenje za nastavak saradnje, odnosno podršku za formiranje zajedničke vlasti u Podgorici. Pajović smatra da je ovo šansa koja se ne sme propustiti jer će od svrgavanja Đukanovića i promene vlasti u Podgorici zavisiti slične promene i u drugim crnogorskim opštinama, odnosno na nivou cele Crne Gore.


Goran Danilović, jedan od lidera Nove srpske demokratije, odnosno Demokratskog fronta ima ozbiljne zamerke na ponudu socijaldemokrata jer smatra da je Krivokapić ostavio odškrinuta vrata, odnosno mogućnost da i Đukanovićeva partija može da participira u novoj, "manjinskoj" vlasti u Podgorici.

Bojkot zbog Herceg Novog

Ukoliko Demokratska partija socijalista istraje u nameri da preuzme vlast u Herceg Novom uz pomoć četiri odbornika Socijalističke narodne partije koji su delovali mimo stava stranke i zato isključeni iz njenih redova, SNP i Pozitivna Crna Gora u znak protesta protiv takve, kako su kazali, koruptivne političke trgovine do daljeg bojkotovati rad crnogorskog parlamenta, a pridružiće im se, po svoj prilici, i poslanici koalicije Demokratski front.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 09:04
Najvećeg narko bosa Evrope Srpskog izroda Srbi iz CG moraju kazniti na trgu u Podgorici za primer kako više ni jedan srbin nesme biti sličan Milu.
Utorak 29.07.2014. 08:36
I sta se Vi sekirate za Crnu Goru?DALEKO IM LIJEPA KUCA!!!
Utorak 29.07.2014. 08:34
ahahahahahahahahahahahahahah dajte ljudi, još nisam kafu popila, samo da je zakuvam, ne mlatite jutros od zora
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online