Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 19.08.2014.
20:59
Srna A

“Srbi više neće ratovati“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uverenje da Srbi više neće ratovati i da je upravo obeležavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obeležava vojnu pobedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik položili su venac na centralno spomen obeležje juncima Cerske bitke u Tekerišu
 

Dodik, koji je u utorak u Tekerišu kod Loznice prisustvovao centralnoj ceremoniji, održanoj tim povodom, istakao je da Srbi moraju da se posvete razvoju svoje državnosti i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbi moraju da ojačaju svoje državne kapacitete i da shvate da je borba za budućnost borba za nova radna mesta, za pobede u ekonomiji, kulturi, sportu i svemu onome što život čini važnim ako se dešava u miru.

"Verujem da Srbi više neće ratovati i da nas čeka period mira i da je upravo obeležavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obeležava jednu vojnu pobedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

U okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u Tekerišu kod Loznice danas je održana centralna državna ceremonija povodom obeležavanja 100 godina od Cerske bitke.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili venac na centralno spomen-obeležje junacima Cerske bitke, koja je u istoriji ostala zabeležena kao prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.08.2014. 21:17
Нећемо јер ће се Хрвати побити међусобно,шиптари ће почети да убијају НАТО војнике па ће добити по тамбури тако да неће знати шта их је снашло.Муслимани ће бити мирни јер су им политичари под присмотром Амера...
Utorak 19.08.2014. 21:07
Pozdravljam te zelje! Kao da se Srbiju pita da li ce da ratuje. Ni pred Cersku bitku se nije Srbiju pitalo da li ce sudjelovati ili nece.
Utorak 19.08.2014. 21:25
Ovde su austro-ugari-hrvati-balije dobili debelo po glavama.plavio se Cer od njihovih uniformi,.esine su bile razbacane svuda po polju i brdima.izginuli su i nasi junaci, ali su dvostruko naplatili zrtve.a bugarske kurve su imale srecu, sto nam saveznici nisu dali da udjemo u bugarsku i sravnimo i zapalimo sofiju. ne daj Boze opet rata, ali ako do toga dodje, ja bi bez razmisljanja apao bugare, jer to je najveca gamad pored ustasa, i da jednom ostvarimo vekovni san...Sofija u plamenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online