Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.08.2014.
16:53
mondo.me A

Ugledni u javnosti a manijaci sa prostitukama od 15 godina

Devojke u Crnoj Gori već sa 15 ili 16 godina ulaze u svet prostitucije. Mamac za ulazak u taj surovi svet obično su poslovi go-go igračica, šankerica ili konobarica, kaže u intervjuu za “Dan” direktorka NVO Crnogorski ženski lobi Aida Petrović.

Osim seksa, gotovo redovno prisutno naislje (Foto: Ilustracija)

- Imali smo slučaj da je devojci koja je stopirala na nikšićkoj magistrali stao čovek sa kojim je dogovorila seksualnu uslugu za 20 evra. Kasnije na putu su im se u autu pridružila još dva muškarca i rekli su joj da će dobiti 50 evra ukoliko spava sa svom trojicom. Kad je pristala poveli su je u stan gde su je silovali.

Posle toga su je pretukli i odveli u šumu nadomak Podgorice i vezali je za drvo. Kada se ujutru probudila i došla svesti pozvala nas je i tražila da joj pomognemo. Tada nam je ispričala i da su joj uzeli pare koje su joj ranije dali, prisetila se Petrović u intervjuu za "Dan".


Ona dodaje da iskustva NVO Crnogorski ženski lobi ukazuje da svet prostitucije prate droga i alkohol.

- One svašta doživljavaju, dolaze im svakakvi ljudi sa kojima moraju da budu. Tu su čak i muškarci koji mogu da im budu dedovi ili očevi. Onda redovno ide maltretiranje, kaže Petrović.

Direktorka NVO Crnogorski ženski lobi naglašava da su aktivisti organizacije kojom rukovodi imali priliku da pričaju sa devojkama kojima su klijenti odgrizali delove tela, gasili cigarete po intimnim delovima, pa i da su ih polagali na sto, prekrivali hranom i jeli sa njih.

- Ne radi se o ljudima koji su, da tako kažem, u društvu prepoznati kao manijaci ili psihopate. Najčešće su to vrlo uglađene ličnosti koje imaju porodice, a plate da se iživljavaju nad nekim. Prostitutke retko žele da govore o svojim klijentima, u stvari nikada ne kažu ko je ili čime se bavi iako sigurno znaju. One čak ni nama neće da kažu ime i prezime tih ljudi, ali mi im to i ne tražimo, samo ih znamo po nadimcima, kaže Petrović.

Ona smatra da dobrovoljna prostitucija ne postoji i da je zbog toga protiv svih inicijativa za njenu legalizaciju, te da je ovaj problem najprisutniji u Budvi, Baru i Tivtu, na cetinjskoj i nikšićkoj magistrali.

- Mi možda ne vidimo te devojke, ali to nije zato što ih nema, već iz razloga što se dobar deo 'posla', u smislu zakazivanja sastanaka sa mušterijama, obavlja putem telefona. Ali, ima ih na primer pored magistrale, one stopiraju pa kada neko naiđe ponude se. Nikada ne rade taj posao same, uvek iza njih stoji neki makro, ili kako ga one zovu gazda, koji im često ugovara sastanke, nalazi mušterije i naravno uzima im dobar deo zarade“, objašnjava Petrović.

Mamac za ulazak u surovi svet prostitucije obično su poslovi go-go igračica, šankerica ili konobarica
 

Ona tvrdi da na Crnogorskom primorju trenutno sigurno ima na stotine prostitutki koje se kriju pod izgovorom da rade drugi posao.

- Najčešće su to go-go igračice. Kada prođete šetalištem i vidite takve stvari znajte da uvek tu ima i prostitucije. Nama su devojke ispričale da na primer od 22 do tri sata uveče rade kao igračice i onda im gazda nađe mušteriju ili im neko sam priđe. Tada odlaze sa mušterijom, a u slučaju racije imaju pripremljenu priču da su one sa tim čovekom dobrovoljno i policija tu ne može ništa da uradi, kaže Petrović i objašnjava da su devojke, koje su naterane da se bave prostitucijom, preplašene jer svaki njihov pogrešan potez gazda može surovo da kazni.

- Ne mora uvek da povredi devojku, već može i njenu porodicu. Svaka devojka koja se bavi tim poslom smatra da je dužna gazdi za odeću, hranu ili smeštaj, i on je uvek drži u šaci. Mlade žene koje se bave pružanjem seksualnih usluga uvek imaju plan da 'za godinu dana' izađu iz tog sveta, ali se to rijetko dešava, kaže Petrović u intervjuu za podgorički list

Ona dodaje da iz razgovora sa devojkama saznaju da postoji jahting prostitucija.

- Problem je što one kada odlaze ne znaju gde se nalaze. Obično su pijane i pod destvom droga, tako da prosto ne znaju u kom su gradu, a nekada ni sa kim su. Jedna devojka nam je ispričala da je išla na jahte i da nikada nije bila sama, uvek je sa njom bilo još prostitutki i naravno više muškaraca, zaključila je Petrović u razgovoru za "Dan".

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 17:02
Мафијашка држава као и окупирана српска покрајина Косово и Метохија.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online