Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 29.08.2014.
10:09
M. Roknić - Vesti A

HDZ preti preostalim Srbima

Socijaldemokratska vlast u u Hrvatskoj, petnestak meseci pre parlamentarnih izbora, sve više tone, rapidno joj pada popularnost, dok se desnica, predvođena HDZ-om, već vidi kao pobednik.

Kampanja protiv ćirilice u novom ruhu
 

Ta izgledna smena vlasti mogla bi da vrati Hrvatsku u rane devedesete, kad je bila preplavljena nacionalizmom i ksenofobijom. Takve najave već se čuju od prvog čoveka HDZ-a Tomislava Karamarka koji je mesecima koristi svaku priliku da biračima poruči kako zamišlja "novu" Hrvatsku.


Kada HDZ ponovo dođe na vlast, manjine će biti manje od makovog zrna, pogotovo srpska, a oni koji bi na to imali neke primedbe ne samo da će izgubiti izbore, već će biti i lustrirani.

Upravo je to i juče u Dubrovniku ponovio šef HDZ-a, poručujući da će "zločinca Tita proterati sa svih trgova i ulica u Hrvatskoj".

Neće stati samo na tome, već će promeniti i sadržaj udžbenika istorije koje su, kaže Karamarko, do sada pisali kvazistoričari. On ne krije da će Hrvatska jače zaploviti u vode reustašizacije, tako što će dovršiti lustraciju preostalih Srba i bivših komunista.


Da misli ozbiljno govori i prisustvo istoričara Ive Banca i predsednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička na skupu u Dubrovniku, koji se uporno i dosledno zalažu za temeljitu lustraciju u Hrvatskoj koju vide kao obračun sa neistomišljenicima i političkim protivnicima.


Tako višemesečna kampanja protiv ćirilice, koju su mnogi ocenili kao još jedan udar na srpsku manjinu u Hrvatskoj, dobija nove obrise.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 11:15
Ја не разумем шта Срби и даље траже у тој фашистичкој творевини Усташкој (данашња хрватска) ствар уопште није проста а усташама иде у прилог што их она творевина "еу" снажно подржава када требају да малтретирају и оно мало Срба што је тамо остало, а и шта се Срби буне када им свако лето пуне буџет када долазе у "лепу њихову" на одмор, а уопште је познато да од свих Срба нај гори су "хрвати" (покатоличени Срби), када дођу нека боља времена и када се покатоличени срби нацинално освесте и престану да глуме неку вештачку нацију "хрвате", тек онда ће доћи све на своје место ал то неће бити у скорије време !
Petak 29.08.2014. 11:35
Tomislava Karamarka šef HDZ-a je upravo juče u Dubrovniku ponovio, poručujući da će "zločinca Tita proterati sa svih trgova i ulica u Hrvatskoj". ----------- Ovo je tipično za KURBATE, pripadnike turskog plemena NIŽEG RANGA. Trebali bi kurbati ovom mrzitelju svega SRPSKOG da na svakom trgu PODIGNU SPOMENIK. „Tito je učinio za položaj Hrvata više nego itko ikada u njihovoj povijesti. U nekoj ne znam koliko bliskoj budućnosti doći će vrijeme kada će biti objektivno valoriziran i kad će mu se priznati velike zasluge.“ Miroslav Krleža
Petak 29.08.2014. 12:07
карамарко ће на "националистичкој" причи да утера курац хрватима, као што је бајчетинац утерао србима... Док их буду пујдали на ћириличне табле и двојезичне улице, дотле ће им наплаћивати таксе на шетње парковима и повећавати пдв и путарине и приватизовати школство ? Држава у којој на порез отпада четвртина продајне цене - тешко да може да се нада нечему.. Срећа њихова је да има све више људи којима долази из дупета у главу, и који схватају да им је било боље са правим и искреним непријатељима, него са лажним "домољубима" који им на сваки начин завлаче руку у џеп.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online