Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 30.09.2014.
07:40
Ž. Marković - Vesti A

Strani obaveštajci spremaju nemire

Jedna od tema na kojoj se uveliko lome koplja u izbornoj kampanji u Republici Srpskoj jeste i navodna mogućnost izazivanja nemira u izbornoj noći, ako rezultati krenu u lošem smeru, bilo po vlast ili opoziciju.

Dodik: Opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u TuzlI
 

Iz vladajućih stranaka stižu najave da će nerede organizovati strani centri moći, a opozicija upozorava da će nerede izazvati vlast.


Tako je lider PDP-a i kandidat opozicije za Predsedništvo BiH Mladen Ivanić rekao da šef SNSD-a, predsednik RS Milorad Dodik, priziva nerede jer je svestan da će izgubiti na oktobarskim izborima.

SNSD pobedio u Laktašima


Kao svojevrsna uvertira u ono što će se dogoditi 12. oktobra, u nedelju su održani izbori u Laktašima gde je načelnik opštine nedavno podneo ostavku, pa su građani morali ponovo na birališta, iako su lokalni izbori bili planirani tek za dve godine.


Laktaši su odavno veliko utvrđenje SNSD-a, s obzirom na to da je u pitanju rodno mesto Milorada Dodika, pa nikoga nisu iznenadili rezultati izjašnjavanja građana. Miroslav Kodžoman iz SNSD-a osvojio je 56 odsto glasova i odneo je pobedu ispred kandidata ujedinjene opozicije Vukašina Vojinovića.

- Dodikove tvrdnje o tome kako opozicija zajedno sa strancima priprema nerede posle 12. oktobra, jasan je pokazatelj da on neće predati vlast mirno i da javnost Srpske treba na to da se pripremi. Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavere zapravo znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu - rekao je Ivanić.


Međutim, Dodik je nešto ranije rekao da opozicija planira nemire uz pomoć stranaca čiji je štab lociran u Tuzli. Međutim, predsednik Srpske je potom otkrio da ima informacije da je taj štab izmešten iz ovog grada u FBiH.


- Njihov plan je da u izbornoj noći krenu sa pričom o navodnoj krađi. Onda će početi da dižu Pale, Bijeljinu, Doboj i deo Banjaluke da bi se tako napravio spektakl i priča o tome - istakao je Dodik.


On je ranije naveo da jedan broj stranih penzionisanih obaveštajaca sedi u hotelu Tuzla u Tuzli i da su zauzeli dva sprata.


- Ti strani obaveštajci nastoje da koordinišu aktivnosti protiv vlasti RS u nastojanju da dobiju mekšu strukturu ljudi, koje će moći da pridobiju za svoje planove - izjavio je Dodik.


Ova tema pomenuta je i na prošlonedeljnom sastanku lidera vladajuće koalicije, a informaciju o obaveštajcima i centrima moći u Tuzli u javnost je plasirao i lider Socijalističke partije Petar Đokić.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.09.2014. 07:45
ако запне Миле,зови жандармерију из Ниша,људи бију за медаљу,и то само те надувене ликове које родбина штити својим обезбеђењем
Utorak 30.09.2014. 08:47
Blize se izbori, priprema se teren, kako kome.
Sreda 01.10.2014. 14:47
У Републици Српској се већ неколико година формира инфра-структура лажних „невладиних организација“ са задатком да буду у приправности да би се на миг иностраних наредбодаваца укључиле у подстицање нереда и подривање уставног поретка. Не заборавимо да су невладине организације, које финансирају САД и ЕУ, пете колоне са задатком да руше независност земаља у којима делују .Недавно је руска Дума усвојила закон којим се невладине организације финансиране из иностранства називају „страним агентима“. http://srbin.info/2014/09/06/opozicija-i-bosnjaci-ruse-republiku-srpsku/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online