Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 01.10.2014.
10:35
D. N. P. A

Kujeviću zabranjen pristup džamijama

Odlukom odbora IZ u Rožajama, hafizu Abdurahmanu Kujeviću, inače žitelju ove opštine, zabranjena je bilo kakva aktivnost, pa čak i pristup džamijama u ovom gradu na severu Crne Gore.

Muftija-sandžački Muamer Zukorlić smatra da je njegova "teritorija" i deo Sandžaka u Crnoj Gori
 

U saopštenju odbora ističe se da je Kujević "sam sebe isključio", jer bez saglasnosti IZ Crne Gore već duže vremena angažovan u IZ u Srbiji, gde je pomoćnik muftije Muamera Zukorlića za južni Sandžak, da je politički aktivan u Zukorlićevoj BDZ i da negira Islamsku zajednicu Crne Gore.

Zukorlić je fašista


Reis IZ Crne Gore Rifat Fejzić optužio je muftiju Muamera Zukorlića da svojim fašisoidnim delovanjam pokušava da podeli IZ Crne Gore isto kako je podelio Islamsku zajednicu Srbije.


- Šokiran sam izlivom fašizma i mržnje te ideološke organizacije iz Novog Pazara, gospodina Zukorlića i ljudi koji razmišljaju kao on - istakao je Fejzić.

Odluka Odbora IZ u Rožajama odmah je izazvala buru negodovanja u srpskom delu Sandžaka, a i dela vernika, privrženih muftiji Muameru Zukorliću, na severu Crne Gore.

Ovo je kulminacija sukoba između reisa IZ Crne Gore Rifata Fejzića i muftije sandžačkog Muamera Zukorlića koji traje mesecima. Reis Rifat Fejzić smatra da je poglavar IZ za celu Crnu Goru i da ne treba da mu se meša ni Zukorlić iz Sandžaka, odnosno Srbije, ni reis Kavazović iz Bosne, niti bilo ko sa strane.

Nije mu se svidelo ni to što je Zukorlić nedavno, bez njegovog znanja i odobrenja, u Rožajama otvorio školu Kurana i dečiji vrtić. U Zukorlićevom "štabu" reisa Fejzića već duže vremena nazivaju "režimskim", "slugom Mila Đukanovića" i kočničarem buđenja islama i muslimana u Crnoj Gori.

Muftija-sandžački Muamer Zukorlić smatra da je njegova "teritorija" i deo Sandžaka u Crnoj Gori i da Fejzić treba da pokriva samo Podgoricu, Bar i Ulcinj. Takođe, Zukorlić i njegov pomoćnik Abdurahman Kujević traže od Fejzića da se stavi pod kontrolu reis IZ BiH Huseina Kavazovića, jer Islamsku zajednicu Crne Gore vide kao deo Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Fejzić sve ovo odbija i tvrdi da je IZ Crne Gore autentična, da deluje u svojoj državi i da ne treba da se podčinjava islamskoj zajednici iz neke druge države.
 

Svi pod kapom IZ BiH


Iz Saudijske Arabije gde predvodi hadžije IZ Srbije javio se hafiz Abdurahman Kujović koji ističe da nikada nije negirao Islamsku zajednicu Crne Gore i da bi samo voleo da ona bude sastavni deo Islamske zajednice BiH. On tvrdi da ga je Odbor u Rožajama nezakonito "udaljio" iz džamija i da je cilj reisa Fejzića da zatvori Školu Kurana.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 11:13
Samo ih pustite i ne mesajte se. Nista gore nema nego kad novac udari u glavu. Ne izbijaju svadje ovde ko ce da bude glavni, vec ko ce da drpi vise novca. Zasto se grade tolke Dzamije na prostoru Rske oblasti u Srbiji i po celoj Crnoj gori, isti slucaj je i u BiH, zahvati ce i Hrvatsku, Sloveniju je vec odavno? Stvaraju se nova verska uporista i nove filijale za prikupljanje novca. Ponovo se ide na to da verska zajednica preuzme primat nad politickom, otud i tolki rascepi i netrpljivost. Muharem Zukorlic je vece zlo za Muslimane, nego za srbe, ne laje on zbog sela i Muslimana na Sandzaku, vec zbog sebe i svog harema.
Sreda 01.10.2014. 11:42
Ma sta je ovo ? Kakve su ovo slike ? Kao da smo se vratili unazad 300 godina ! Sta bre Srbi sve trpe to nije normalno ! PROBUDITE SE BRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sreda 01.10.2014. 11:52
Bogomolje su svakom dostupne-molećima da se mole,neverujućima da počnu da se mole.Kako se može zabraniti pristup čoveku u bogomolju koje ona vrste bila.To je bogohiljenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online