Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.10.2014.
12:33
Srna A

Rusija: Dodik je zaštitnik interesa srpskog naroda

Ruski institut za strateška istraživanja RISI čestitao je Miloradu Dodiku zasluženu pobedu na predsedničkim izborima u Republici Srpskoj i poželio mu da još mnogo godina radi za dobrobit srpskog naroda.

Savetodavno delo Vladimira Putina čestitalo Miloradu Dodiku na zasluženoj pobedi


"Dodik je dosledan zaštitnik interesa srpskog naroda, pa nije čudo što Republiku Srpsku, koju on predvodi, nazivaju bastionom srpstva, srpskim Pijemontom", navodi se u saopštenju koje je na svom sajtu objavio RISI, savetodavno telo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Napomenuvši da je na parlamentarnim izborima u Srpskoj pobedu odnio Savez nezavisnih socijaldemokrata, koji predvodi aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, RISI ocenjuje da to znači da će Dodik zadržati sva ovlašćenja u naredne četiri godine.

"Predsednik Dodik drži se doslednog proruskog kursa, što je posebno istakao predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom bilateralnih zvaničnih razgovora Putin-Dodik u septembru", navodi RISI.

U Republici Srpskoj je, kako se napominje, stvorena najpovoljnija atmosfera za ruski biznis, a održavaju se naučne i kulturne veze između dvije zemlje na svim nivoima.

Jedan od znakova duboke, iskrene ljubavi naroda Republike Srpske prema Rusiji je, kako se navodi, otvaranje u junu u glavnom gradu Srpske, Banjaluci, spomenika ruskom caru Nikolaju.

U čestitki se napominje da je postavljanje tog spomenika omogućeno zahvaljujući, ne prvi put, ličnom učešću i podršci predsednika Dodika.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.10.2014. 12:44
Svima je jasno da u RS postoje dvije struje , jedna prozapadna koja je zu pomoc glasova balija a ponovo zahvaljujuci gluposti srpskoj zamalo dosla na vlast i time ugrozila opstanak RS i druga , proruska na celu sa DODIKOM ; koja je na svu srecu uspjela da ostane na vlasti koja ce se u naredne cetiri godine jos cvrsce vezati za Rusiju !!Na kraju krajeva , to isto radi i Srbija , ko zeli da vidi . DA SMO ZA MALO ISPALI BUDALE I PONOVO PREVEDENI ZEDNI PREKO VODE ; NAJBOLJE GOVORI PODATAK DA SU ISTE STRANKE ZBOG KOJIH SU I BILI PROTESTI U PROLECE PONOVO OSVOJILE VLAST PA SE NAMECE LOGICNO PITAJE : ako balijama nije odgovarala vlast u prolecni Nemirima zasto su je sada ponovo birali ? "
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online