Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.10.2014.
11:23 >> 12:19h
Beta A

Nevreme sa snegom u Hrvatskoj. Crveni alarm u Sloveniji, žuti u BiH

Nevreme praćeno kišom, grmljavinom, negde i olujnim vetrom zahvatilo je veći deo Hrvatske, a u Gorskom kotaru, Lici i na Sljemenu kod Zagreba pada slab sneg. Posle sinoćnjeg nevremena, u Ljubljani je na snazi "crveni alarm", a u Bosni i Hercegovini žuti meteoalarm.

Negde vetar, negde poplave a negde sneg (mada nije baš ovoliko zavejalo Hrvatsku)
 

Vatrogasci su u Zagrebu od jutros imali oko 150 intervencija zbog nevremena, uglavnom ispumpavanja vode. Zatvoren je i deo gradskih ulica koje su se našle pod vodom.

Problema je bilo i na području Osječko-baranjske županije, gde je vetar na momente duvao i do 110 kilometara na čas. Prema izveštajima lokalnih medija, srušena su brojna stabla, a bilo je i prekida javne rasvete.

I na području Varaždina poplavljeni su pojedini putevi, ali i neki stambeni prostori.

Hrvatski autoklub (HAK) saopštio je da u Gorskom kotaru i Lici pada slab sneg, a da su ostalom delu zemlje putevi mokri i klizavi od kiše, a povremeno duva i olujni vetar. Na delu autoputa Zagreb-Rijeka bili su proglašeni zimski uslovi, ali su u međuvremenu ukinuti, kao i na većini puteva kroz Gorski kotar. HAK savetuje vozače da na put kroz planinska područja ne kreću bez zimske opreme.

Za saobraćaj je zatvorena deonica autoputa Zagreb-Split kod čvorova Sveti Rok i Maslenica, a predviđen je obilazak državnim putevima preko Gračaca i Zatona Obrovačkog.

Meteorolozi su najavili da će posle podne doći do delimičnog razvedravanja.

Zbog nevremena bez struje veći broj sela u BiH

Olujno nevreme praćeno jakim vetrom i kišom, izazvalo je problem u snabdevanju električnom energijom na području Prijedora, pa je bez struje ostao veći broj sela u tom području na severo-zapadu Republike Srpske. Loše vreme izazvalo je i prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima, kao i u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu. Zbog obilnih padavina i zahlađena, za celu BiH je označen žuti meteoalarm.

U Banjaluci od jutros pada jaka kiša, kratko vreme padao je i sneg, dok na planinama već ima snega.

 


Crveni alarm zbog nevremena i poplava u Sloveniji

U glavnom gradu Slovenije je posle sinoćnjeg nevremena na snazi "crveni alarm", ali meteorolozi najavljuju da će se vremenske prilike danas poboljšati.

Količina padavina je bila najveća u srednjem delu države, od 100 do 200 litara vode po kvadratnom metru, a prilazni putevi ka centru Ljubljane su zatvoreni zbog narasle vode.

"Izgleda da će se vreme smiriti, trenutno se već razvedrilo u zapadnoj Sloveniji, a padavine će najkasnije za sat ili dva prestati i na jugozapadu", saopštio je meteorološki zavod.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online