Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 25.10.2014.
22:12
Srna A

“SAD uticala na rezultate izbora“

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izavio je u subotu uveče da se Ambasada SAD u BiH direktno uplitala u izborni proces u BiH.

Ambasador Hil je izgubio kompas: Milorad Dodik 


"Prema nama je koncentrisana ogromna mržnja određenih struktura u nastojanju da po svaku cenu dođe do pada, pre svega mene, a potom i SNSD-a. Vidljivo je direktno miješanje otpravnika poslova američke Ambasade u BiH Nikolasa Hila u izborni proces", rekao je Dodik.

On je istakao da neprimereno ponašanje američkog diplomate da se direktno meša u izborni proces govori o tome da je Hil izgubio kompas.

Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske, smatra da bi BiH trebalo da otkaže gostoprimstvo ljudima koji se bezočno mešaju u unutrašnja pitanja, a pogotovo u izborni proces jedne zemlje.

On tvrdi da je međunarodni faktor u BiH imao svoje favorite i da je nesumnjivo bio na strani opozicije.

"Od tih favorita jedino je prošao predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, a svi drugi, poput potpredsednika SDS-a Ognjena Tadića, predsednika SBB-a Fahrudina Radončića i lidera HDZ-a 1990 Martina Raguža su propali", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da se taj međunarodni intervencionizam pokazao veoma neuspešnim i da niko ne može očekivati da će oni biti blagonaklono prihvaćeni od novih struktura vlasti.

On je ocenio da su SNSD i njegovi koalicioni partneri - DNS i SP nesumnjivi pobednici na opštim izborima, što pokazuje i činjenica da su jedini u regionu treći put uspeli dobiti povernje građana.

Kada je reč o izbornim rezultatima za nivou BiH, Dodik je naveo da SNSD i dalje ostaje vodeća partija iz Republike Srpske sa najvećim brojem poslanika.

Prema njegovim rečima, na nešto slabije rezultate uticale su i subjektivne slabosti u stranci o kojima će u SNSD-u biti riječi, nakon formiranja vlasti.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 22:16
Tebi to čudno Američka ambasada je i u Srbiji dovela na vlst ove bednike. Srbija više nije samostalna država nego protektorat Amerike.
Subota 25.10.2014. 22:56
. . . drski AGRESORI i donekle okupatori nastavljaju svoj prljavi posao i to naravno ne samo u BiH nego kao sto je poznato sirom sveta. Samo ipak negde dobiju po nosu, kao sto je slucaj sa Ukrajinom.
Subota 25.10.2014. 23:10
Neka Vučići da ovakvu izjavu..., naravno ako ima neki lješnik u pantalonicama !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online