Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.10.2014.
08:12
Ž. Marković - Vesti A

Bosić: Krajišnik radi za Dodika

Nakon što je skupština asocijacije Stvaraoci Republike Srpske na čijem čelu je Momčilo Krajišnik ocenila da Srpska demokratska stranka nije ostvarila dobre rezultate na proteklim opštim izborima, i da za to najveću odgovornost snosi predsednik stranke, reagovao je lider SDS-a Mladen Bosić, koji je Krajišniku uputio otvoreno pismo u kome ga je optužio za saradnju sa Miloradom Dodikom.

Sad mu kriva stara garda: Mladen Bosiljčić
 

"Sada mi je jasno šta je u pozadini čitave te priče. Dodik već danima najavljuje smenu rukovodstva SDS-a i vi ste upravo trebali biti inicijalna kapisla tog plana", navodi se u pismu.
 

"Tadića politički sahranio"

Maksimović je dodao da je Momčilo Krajišnik zvanično zatražio sastanak sa Bosićem na kome bi, kako navodi, trebalo otvoreno da razgovaraju o ovim temama.


- Moje mišljenje, kao i većine članova asocijacije stvaralaca RS, jeste da su Mladen Bosić i rukovodstvo stranke napravili katastrofalnu grešku kandidovanjem Ognjena Tadića za predsednika RS. Umesto što se skrivao od odgovornosti, bilo bi bolje da je Bosić izašao na crtu Miloradu Dodiku i pokušao da ga pobedi. Ovako je jedino uspeo da zapečati političku karijeru Ognjena Tadića, koji posle još jednog izbornog poraza nema budućnost u politici - ocenio je Maksimović.

Navodeći da nije tačno da je SDS na izborima doživela poraz, Bosić priznaje da je "pravio greške u vođenju stranke", ističući da je jedna od tih grešaka bila to što je insistirao da se Krajišnikovi ljudi nađu na listama SDS-a.


"Oni koji su dobili mali broj glasova građana sada su izuzetno glasni u optužbama na moj račun, jer neće da prihvate da se vreme ne može vratiti unazad i da je njihov ugled u narodu u najmanju ruku problematičan", naveo je Bosić.


On je istakao da sve vreme otkako je na čelu SDS-a radi na tome da "ojača posrnulu stranku i povrati joj snagu", koju je izgubila, između ostalog, i zbog hipoteka i iz vremena kada su strankom vladali oni koji sada čine asocijaciju Stvaraoci RS.


"Dodikova namera jeste da oslabi političku konkurenciju, a posebno SDS, jer je svestan da ga čeka teško vreme, pošto dolaze na naplatu posledice loše politike iz prethodnih mandata. Nažalost, Vi mu aktivno pomažete u tom planu", ocenio je Bosić u pismu Krajišniku.


Momčilo Krajišnik još ne želi da komentariše navode iz Bosićevog pisma, ali su se oglasili neki drugi bivši istaknuti kadrovi SDS-a. Jedan od njih je Vojislav Maksimović, jedan od osnivača SDS-a, čovek koji je pročitao Deklaraciju o proglašenju Srpske Republike BiH 1992. godine.


- Nije mi jasno na osnovu čega Mladen Bosić i ostali stranački rukovodioci pokušavaju da u javnosti plasiraju priču da je SDS, navodno, moralni pobednik ovih izbora i da su zadovoljni ostvarenim rezultatima. Činjenica je da je naš kandidat poražen u trci za predsednika RS, da je na mesto srpskog člana Predsedništva BiH došao kandidat iz druge političke partije, a porast broja naših poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH predstavljaće slabu utehu ako ne uspemo da formiramo skupštinsku većinu - rekao je Maksimović.
 

Nikad sa SNSD-om

U pismu Krajišniku Bosić odbija bilo kakvu mogućnost saradnje SDS-a sa SNSD-om jer smatra da to dugoročno znači propast za SDS.
"Vaše aktivnosti i kontakti sa Dodikom mu daju za pravo da tvrdi da će novo rukovodstvo SDS-a sarađivati s njim", poručio je Bosić Krajišniku.


 

POVEZANE VESTI

Utorak 28.10.2014. 13:57
Bosić je totalni kreten !
Utorak 28.10.2014. 10:52
Ti Bosicu mozes samo da p.....s gospodinu Krajisniku i to ako ti dozvoli magarcino.
Utorak 28.10.2014. 12:06
EVOOOO POCELI !! SDS - optuzbe , ptituzbe , korupcijaa , haos i na karaju sukobi --mmu vam ebem !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online