Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 14.01.2015.
09:14
Srna A

Amfilohije: NATO nastavlja Hitlerovo delo

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je NATO "nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Adolfa Hitlera i Benita Musolinija", jer nasilno oduzima teritorije.

Srna
Mitropolit Amfilohije: Crnogorski narod neće u NATO
 

Amfilohije je napomenuo da su Kosovo i Metohija oduzeti Srbiji i Crnoj Gori, pod pritiskom NATO, a da se sada radi isto u Ukrajini.

- NATO sada radi ono što su u odnosu na Kosovo i Metohiju radili Hitler i Musolini. U njihovo vreme, Kosovo je postalo deo takozvane velike Albanije. Severni deo je bio u okupiranoj Srbiji, ali, ipak, Srbiji. Ali NATO je gori od Musolinija i Hitlera, jer su Srbima oduzeli severno Kosovo nasiljem i zločinima. Zato NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Hitlera i Musolinija - rekao je mitropolit Amfilohije za rusku informativnu agenciju "Regnum".

On je naveo da je NATO imao neslavnu ulogu i u Avganistanu, Libiji, Iraku i Siriji, a sada "ostvaruje destruktivne poslove u Ukrajini, postupajući sa njom kao sa Jugoslavijom".

- Ukrajinu su kao odvojenu republiku u okviru SSSR-a stvorili boljševici, uništavajući jedinstveni veliki narod. A sada njihovi bivši protivnici štite plodove rada boljševika koji su razjedinili jedan narod - dodao je mitropolit.

Komentarišući mogućnost da Crna Gora do kraja godine dobije pozivnicu u NATO, mitropolit Amfilohije je rekao da vlasti mogu da govore šta hoće, ali da je teško očekivati da Crnogorci odluče da uđu u Alijansu.

- Prvo što je trebalo je da pitaju narod o svojim namerama, ako su oni s narodom. Za Crnu Goru je pitanje odnosa prema ulasku u NATO najozbiljnije pitanje. I za manje stvari se održavaju referendumi - istakao je Amfilohije.

On je kritikovao odluku crnogorske Vlade da se priključi sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, navodeći da time okreću leđa Moskvi i istakao da je 99 odsto stanovništva u Crnoj Gori protiv tih sankcija.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.01.2015. 09:22
Један од ретких високосвештених лица који се не боји никога да каже истину.Што се тиче Црногораца и њиховог уласка у НАТО.На референдуму ће против бити само они који за себе кажу да су Срби.
Sreda 14.01.2015. 09:36
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je NATO "nacional-f---aši...stič---ki pakt koji nastavlja delo Adolfa Hitlera i Benita Musolinija", jer nasilno oduzima teritorije. + Amin +
Sreda 14.01.2015. 14:22
Poštujem gospodina vladiku Amfilohija.Uvek je bio na strani čestitog srpstva i ostao do danas dosledan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online