Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 18.01.2015.
20:10
Srna A

"Kolindin zahtev komplikuje odnose Srbije i Hrvatske"

Zahtev hrvatskog predsednika Kolinde Grabar Kitarović generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da preduzme korake kako bi predsednik SRS Vojislav Šešelj bio vraćen u pritvor u Hagu samo komplikuje odnose Srbije i Hrvatske, ocenio je predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Fonet/M.M.
Lider radikala i dalje "muči" Hrvate: Vojislav Šešelj
 

Ljajić je naglasio da zahtev Kitarovićeve predstavlja brutalno mešanje politike u rad Haškog tribunala.

On je naveo da lider radikala i posle izbora u Hrvatskoj, nažalost, ostaje predmet unturašnjo-političke debate u toj zemlji, istakavši da ni Srbija, od koje je traženo da se ogradi od Šešeljevih izjava, niti generalni sekretar UN nisu adresa za takve poruke.

- I jedna i druga su pogrešne adrese, što samo uverava da ovo nema veze ni sa pravom ni sa politikom, već samo sa marketingom. Svako zna da Ban Ki Mun o tome ne odlučuje, a još manje Srbija. Nas apsolutno niko ništa nije pitao. Jedina prava adresa za njihove zahteve jeste sudsko veće Haškog tribuala koje je donosilo sve ove odluke - rekao je Ljajić.

Naglasivši da niko ne može da objasni zašto se toliki značaj pridaje izjavama predsednika jedne vanparlamentarne stranke, Ljajić je ponovio da Srbija želi najbolje odnose sa Hrvatskom i da ovakve izjave ne idu u prilog tome, prenose beogradski mediji.

- Ovo što se sada radi nije korak u dobrom pravcu. Mi želimo normalizaciju naših odnosa i nismo učinili nijedan korak da se oni pogoršaju - rekao je Ljajić.

Novoizabrani hrvatski predsednik Kolinda Grabar Kitarović uputila je pismo glavnom sekretaru UN Ban Ki Munu od koga je zatražila da preduzme sve korake da bi osigurao da se haški optuženik Vojislav Šešelj vrati u pritvor u Hagu i da se što pre donese presuda u tom slučaju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.01.2015. 21:02
Uključite mozak isključite Hrvate za vek i vekova .
Nedelja 18.01.2015. 23:05
Nije mi jasno dokle će trajati ova mazohistička politika Srbije prema svima koji nas mrze iz dna duše ! Kako možete imati normalizaciju odnosa, kada oni hoće suprotno ! Izbacite im firme iz Srbije, neka svoje proizvode prodaju po EU i imaćete odmah normalizaciju !
Nedelja 18.01.2015. 21:15
blizi se 3 svetski pa malo u.tase da pokazu zapadnim f.sistima da su uz njih i da ce dobro da im sluze, kao i uvek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online