Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.03.2015.
15:49
24Sata.rs, Tanjug A

Panika u regionu: U Bosni mećava, u Crnoj Gori potop, u Hrvatskoj bura!

Ceo region pogodile su elementarne nepogode! Obilne padavine aktivirale su i stare probleme sa odronima i klizištima, u Bosni je nevreme čak izbacilo tramvaj iz šina, u Hrvatskoj divlja bura, a Crna Gora se bori sa snegom i potopom!

U Sarajevu je izbila prava pravcata mećava zbog čije siline je i tramvaj iskočio iz šina, a vozač je brzom reakcijom uspeo da spase putnike i stabilizuje vozilo. U okolini Zenice proradila su klizišta.

Velike količine padavina su zabeležene u Mostaru, a osim kiše, u gradu na Neretvi su niske temperature i olujni vjetar. Od jutra su ulice grada puste, a oni koji su primorani napustiti svoje tople domove suočavaju se sa jakim vetrom koji lomi i odnosi kišobrane.

Obilna kiša poplavila je ulice, a u nekim teku i bujice vode, što u ovom gradu nije neobična slika jer se Mostar već duži niz godina suočava sa problemom odvoda  voda.

Tanjug
Sneg u regionu

Potop u Crnoj Gori

Sneg i kiša obrušili su se na Crnu Goru koja se bori sa nepogodama. Put za Žabljak je zavejan, a putevi do udaljenih sela koji su do skoro bili prohodni potpuno su odsečeni od ostatka zemlje.

Na gradskim saobraćajnicama, očišćenim do asfalta, ponovo je mehanizacija Komunalnog preduzeća. U uslovima veoma smanjene vidljivosti i mećave čistači snega "Crnagoraputa“ nastoje i uspevaju da održe prohodnim magistralni put prema Šavniku ali samo za putnička vozila.

Visina sniga u Kolašinu je preko 40, a u nekim delovima opštine i preko 60 centimetara. Putevi do većine sela su neprohodni.

Od 11 sati u gradu nema struje, a kako su nezvanično saopštili iz Elektrodistribucije težak jugov sneg pokidao je električne vodove na dalekovodu Kolašin-Mojkovac.

Na području hercegnovske opštine od ponoći je palo oko 200 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog velike količine padavina poplavljene su ulice, voda je ušla u prizemlja nekih objekata, a na putevima ima odrona. Saobraćajnica koja se sa Njivičkog puta odvaja ka selu Žvinje je zatrpana zbog odrona.

Pogledajte nevreme u Sutomoru:

Poplavljeno je područje oko ušća rijeke Sutorine. Iz Meteorološke stanice navode da već pet sati bilježe pljusak, i da prema prognozi kiša neće stati ni narednih 12 sati. Po celoj zemlji zasedaju krizni štabovi jer kiša ne prestaje.

Saobraćajnice u Budvi su poplavljene, baš kao i bulevar kroz Bečiće. Kritično je bilo i u Petrovcu, gde su obilne padavine izazvale velike probleme, a u Tivtu je voda već prodrla u prizemne objekte.

Nekoliko osoba povređeno u nevremenu u Hrvatskoj

Nekoliko osoba povređeno je u nevremenu od jakih udara bure koji od jutarnjih sati traju u Hrvatskoj.

Vetar je prevrnuo tegljač na putu Klis-Solin, vozač je povređen i prevezen u splitsku bolnicu.

Orkanska bura, koja na Pagu duva i do 200 kilometara na sat, osim što je prevrnula parkirani automobil, povredila je i dvoje građana, srušivši ih na ulicu.

Vetar je odneo krov sa zgrade Osnovne škole u Dražicama, kod Rijeke, pa su deca evakuisana.

Na riječkom području bura je nosila delove krovova, čupala stabla, pravila odrone kamenja, a nastavu je otkazalo nekoliko škola.

Jaki udari vetra koji su zahvatili Dalmaciju oduvali su plovila na more i lome drvene dalekovodne stubove, što stvara teškoće u snabdevanju strujom, prenosi Hina.

Vetar je na Trgovačko transportnom terminalu u Stobreču, kod Splita, urušio krov jedne zgrade, a u Kaštel Lukšiću je urušen deo stare zgrade uz glavnu ulicu.

Zbog pada saobraćajne signalizacije zatvoren je i tunel Sv. Ilija.

Na području Gospića i Karlobaga orkanska bura ponovo je najviše štete napravila na električnim vodovima u Podgorju.

Najjači udar bure izmeren je u Prizni 216 kilometara na sat, u prekidu su trajektne linije za Otok Rab i Pag, a u Lici na Koreničkom području palo je najviše snega koji nošen vetrom stvara visoke nanose.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su zbog jakog nevremena tokom jutra imali više od dvadeset intervencija a ovom području preti poplava kao u septembru prošle godine, kada je zbog obilne kiše voda ušla u mnoge kuće.

Mnoge saobraćajnice i mostovi zatvoreni su za saobraćaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online