Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.04.2015.
15:07
Tanjug A

Slovenci razbili kriminalnu mrežu: Srpkinje prisiljavane na prostituciju

Slovenačka policija je u saradnji sa policijom iz susednih zemalja razbila dve međunarodne mreže trgovine ljudima koje su dovodile devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavale ih na prostituciju, objavili su slovenački mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Reuters
Na prevaru dovodili devojke u Ljubljanu

Posle višemesečne istrage kriminalistička policija je utvrdila da su 39-ogodišnja žena i 44-ogodišnji muškarac, oboje slovenački državljani, uz pomoć 34-godišnjeg Mađara i 43-ogodišnjeg Hrvata obilazili siromašne krajeve u Mađarskoj i pronalazili devojke slabog imovinskog stanja kojima su obećavali dobro plaćeni posao u Sloveniji.

Devojke su dovodili u stanove u Ljubljani Mariboru i Kopru i prisiljavali na prostituciju, a veći deo zarade zadržavali za sebe.

Na taj način su iskoristili ukupno 14 državljanki Mađarske starosti od 21 do 24 godine.

Svi su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a slovenačka državljanka koja je vodila posao je u pritvoru i protiv nje je podignuta tužba za 15 krivičnih dela, dok je za njenim saradnikom iz Mađarske izdata poternica. Još dvojica njihovih saradnika (jedan Hrvat i jedan Slovenac) su na slobodi a i prtiv njih su podnete krivične prijave.

Deo devojaka je prebačen u sigurnu kuću radi socijalne rehavbilitacije i zaštite.

Devojkama obećavali posao maserki

U drugom slučaju mreže koja se bavila trgovinom ljudima kriminalisti su prijavili 46-godišnjeg Slovenca, 33-godišnju Rumunku, jednog 45-godišnjeg državljanina Srbije i dve 23-godišnjakinje iz Srbije.

Oni se sumnjiče da su u Srbiji pronalazili mlade nezaposlene devojke kojima su obećavali da će u Sloveniji dobiti posao maserki a onda su ih takođe prisiljavali na prostituciju i pretili im i ucenjivali ih da će njihovim porodicama dojaviti čime se bave ako bi pokušale da se odupru.

Protiv 46-ogodišnjeg Slovenca je podneta i krivična prijava da je protiv pet devojaka primenio fizičku silu od čega su ostali spoljašnji tragovi a posledica nasilja kome su bile izložene su i dugotrajni psihički problemizbog čega je žrtvama pružena lekarska pomoć.

Ovom Slovencu su u organizovanju i vođenju poslova pomagali jedan 45-ogodišnji državljanin Srbije koji je pomagao u pronalaženju i prebacivanju žrtava iz Srbije u Sloveniju i jedna 33-ogodišnja državljanka Rumunije.

Za krivično delo trgovine ljudima je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online