Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.05.2015.
12:04 >> 15:52h
Tanjug A

Mediji: Naoružane grupe šetaju selima, policija neobaveštena?

Stanovnici sela Zajaz u opštini Kumanovo tvrde da su videli oko 50 naoružanih osoba, a makedonska agencija INA, na albanskom jeziku, javila je da su u toj opštini stacionirane jake policijske snage. Nadležni iz policije u Kičevu i Kumanovu tvrde da nemaju informacije o bilo kakvim naoružanim grupama u tim opštinama.

Reuters
U Kumanovu stacionirane pojačane policijske snage

Mediji navode da je geografska udaljenost ove dve lokacije desetine kilometara što samo po sebi u startu poništava mogućnost da se, ako zaista postoji takva paravojna formacija, radi o jednoj grupi.

Nadležni iz policije u Kičevu i Kumanovu tvrde da do njih nije stigla informacija o postojanju takve grupe. 

- U jednom mediju je rečeno da su kod sela koja gravitiraju ka kumanovsko- lipkovskom i karadaškom regionu postavljeni policijski punktovi i da se proveravaju putnici i vozila. To nije istina - kažu iz kumanovske policije.

Informacija o navodnom postojanju dve naoružane grupe je usledila 15 dana posle misterioznog terorističkog napada na pograničnu karaulu u kumanovskom selu Gošince, kada je prema policijskom saopštenju od 21. aprila 40 terorista u dva vozila došlo sa Kosova i napalo četvoricu policajaca u karauli.

Podseća se da su za samo dva meseca eksplodirale dve granate ispaljene iz minobacača na fasadu zgrade lade u centru Skoplja. Počinioci nisu pronađeni a plicija ih nikada nije okarakterisala kao terorističke napade na državne institucije.

Portal Žuran na albanskom jeziku je javio da naoružane grupe nastavljaju da se skupljaju u selima lipkovskog regiona. Prema pisanju ovog portala, naoružane grupe se kreću karadaškim regionom. Nezvanično, pripadnici ovih grupa se pripremaju da izvedu daleko ozbiljnije napade od incidenta koji se desio u karauli Gošince.

Kako piše ovaj albanski poral, žitelji karadačkog regiona ne žele da neko sa strane dolazi i da se bori u njihovo ime pošto još uvek, kako navode, nisu zalečili rane iz 2001. godine. Prema rečima žitelja lipkovskog kraja, svako ko pokuša da nanese štetu interesima žitelja tog kraja neće naići na podršku seljana.

MUP se zvanično nije oglasio ni potvrdimo ni demantijem prisustva ovih grupa.

Navodi se da su oni u poslednjih sedam godina bliski saradnici premijera Nikole Gruevskog i šefa makedonske tajne službe Saše Mijalkovskog.

POVEZANE VESTI

Petak 08.05.2015. 15:55
Pih,..kosovski scenario;sve pošteno a moje brise nema...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online