Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Ponedeljak 25.05.2015.
08:43
Jutarnji list.hr A

Rusi izvlače Mladića iz Haga?

Rusija preduzima tajnu akciju kako bi, bar privremeno izvukla generala Ratka Mladića iz Haga i dovela ga na lečenje u Moskvu.

Reuters
Rusi vode generala na lečenje

Ovo je objavio hrvatski "Jutarnji list" prenoseći pisanje moskovskog dnevnika "Istina".

Naime, nedavno su u posetu Ratku Mladiću u Hagu bili akademkinja iz Ruske akademije nauke i poznati prosrpski lobista Jelena Guskova i zastupnik u ruskoj Dumi Pavel Dorohin, koji predvodi ruski Komitet za zaštitu generala Mladića.

Oni su, kako pišu moskovski mediji, s vođstvom Haškog suda dogovorili da sredinom juna u Holandiju doputuje grupa ruskih lekara koji bi pregledali Ratka Mladića i pripremili da se, najkasnije u avgustu dopremi u Moskvu na lečenje.

Naime, u avgustu zaposleni u Haškom sudu idu na kolektivni godišnji odmor.

Inače, ruski mediji pišu kako je Ratko Mladić teško bolestan, navodno se, kao i kod Gorana Hadžića i Vojislava Šešelja, radi o raku u terminalnoj fazi.

Suđenje Ratku Mladiću već je više puta prekidano zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja.

Kako je kazao Pavel Dorohin, Mladić bi na lečenju u Moskvi boravio najmanje jedan mesec, a Rusija bi, kako se čini, jamčila za njegov transport i za kasniji povratak u haški pritvor.

Ovo nije prvi takav pokušaj da se Mladić izvuče na lečenje u Moskvu, a Rusija čak o tome vodi pregovore s predstavnicima NATO-a.

Sagovornik nedeljnika “Istina” kaže kako su to praktično jedini pregovori Rusije i NATO saveza otkad su zbog ukrajinske krize odnosi Moskve i Zapada pali na najnižu, gotovo hladnoratovski nivo.

Dorohin je kazao kako “operacija prebacivanja Mladića u Moskvu nije samo zdravstvenog karaktera, nego i vrlo delikatno političko pitanje”.

Kako je kazao Pavel Dorohin, u akciju dovođenja Mladića na oporavak u Moskvu uključio se i ruski predsednik Vladimir Putin, ali “i neki drugi strani državnici”.

Dorohin je ispričao kako je razgovarao s nekoliko zvaničnika Haškog suda, koji nisu neskloni da Mladić otputuje na lečenje u Moskvu, ali odluka će zavisiti i od lekarskog pregleda u julu.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 09:03
Slomili su krilo, mi pamtimo let !!! Generale nek je tvojoj majci HVALA !!!
Ponedeljak 25.05.2015. 10:23
ВЕСТИ онлине зашто дозвољавате брисање коментара ??? ЗАШТО ??? ЗАШТО ??? Ратко Младић је Српски херој .Браћо Руси изличете Младића и да живи што дуже .
Ponedeljak 25.05.2015. 09:04
" Показали смо да желимо у Европу и да желим да подигнемо свој кредибилитет у међународној јавности. Овим хапшењем смо окончали тежак период скинули љагу са Србије и српског народа, где год да су. Сматрам да је ова акција показала да су институције државе Србије учиниле ову земљу сигурном и обезбедиле владавину права ". Борис Тадић је ове реченице изговорио после хапшења Ратка Младића 26 маја 2011.год. ДС је похапсила све Србе који су се борили за слободу Срба и Републике Српске . Народ је дебело 5 октобра веровао на плаћенике запада на ДС .За ових 4 године или 1 465 дана како је Ратко Младић иза решетака дали је народ Србије излазио на протест да тражи ослобођање Младића .Браћо Руси излечите Српског хероја РАТКА МЛАДИЋА и да живи што дуже.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online