Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 06.07.2015.
11:46
Tanjug A

Kapetan Dragan u četvrtak u Hrvatskoj?

Optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, ove nedelje bi trebalo da bude izručen Hrvatskoj i njegovo prebacivanje iz Australije u Split očekuje se u 9. jula u jutarnjim satima, piše hrvatski Tportal.

A. Čukić
Hrvati najavljuju izručenje Dragana Vasiljkovića iz Australije

Na splitskom Županijskom sudu, prenosi Hrvatska radiotelevizija, obavljaju se pripreme za prihvat Vasiljkovića, koji je u australijskom pritvoru proveo gotovo devet godina, a prošlog meseca dodeljen mu je branitelj po službenoj dužnosti - splitski advokat Darko Stanić.

Međutim, još je otvorena mogućnost da ga umesto Stanića zastupa neki drugi advokat jer kao australijski državljanin on ima pravo na plaćenu odbranu pred hrvatskim sudom.

Posle izručenja hrvatskim vlastima, u četvrtak ujutro, kako se očekuje, Vasiljković bi trebao da bude predat splitskom županijskom državnom tužilaštvu koje protiv njega vodi istragu, prenose mediji. U tom ptužilaštvu će ga, kako je planirano, ispitati istražitelji koji bi zaitm trebalo da zatraže određivanje istražnog zatvora u kojemu bi čekao suđenje.

Prema ranije objavljenoj proceduri, iz Australije bi ga u Hrvatsku trebalo da dovedu naoružani hrvatski policajci, koji bi s njim bili i tokom leta.

Optužba za događaje iz 1991. i 1992.

Kapetana Dragana Hrvatska traži u vezi optužbi za ratne zločine počinjene u vreme kada je bio komandant u Krajini 1991. i 1992. godine. Prema optužnici koju je objavilo Tužilaštvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da budu ubijeni i komandovao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava. Vasiljković, koji je rođen u Beogradu i ima australijsko državljanstvo, negira sve optužbe.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.07.2015. 13:31
Bravo Srbijo,opet si pokazala kakva si drzava. Al su Srbi barem doveli na vlast LOPOVE,IZDAINIKE,PLJACKASE. I tako vec 15 godina se vuce drzava na kolenima, STRANI TUTORI svakoga dana budu j***** od strane zapadnih politicara. A izrucenje Kapetana Dragana,coveka,koji je branio Srbe u RSK je samo jos jedna ponizenja. Ustasche brane svoje zlocince, iako postoje niz dokaza,da su pocinili te zlocine, a Srbija i Srbi redom isporuciju Haagu ljudi,ciji jedini cilj bio,da se odbrane od USTASCHKE torture. Srbi,opet vas pitam,dolke cete da trpite ta ponizenja?? Zasto ste dopustili,da vladalju takvi IDIOTI? Opametite se vec jedan put,dignite te se na nogama i isterajte tu GAMAD iz Skusptine i iz Vlade i dovedite one na vlast,koji se ISTINITO zalazu za Srbiju.
Ponedeljak 06.07.2015. 12:47
Država Srbija će mu "omogućiti svu pravnu pomoć" ali malo sutra . NAŽALOST .
Ponedeljak 06.07.2015. 19:09
Hvala Redakcijo, sto brisete komentare,kada neki USTASCHA napise nesto protiv ljudi,koji su branili Srbe u Hrvatskoj. Samo me cudi,zasto to radite,?? Cini me,da niste neki put bolji on njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online