Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 27.07.2015.
10:21
Srna A

Rusija: Pustite Ratka Mladića, mi garantujemo za njega!

Vlada Rusije daće garanciju Haškom tribunalu za privremeno puštanje na slobodu nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, saznaje "Pres Republika Srpska".

Reuters
Zdravtstveno stanje mu je jako loše: Ratko Mladić

Ova odluka ruske vlade donesena je nakon detaljnog uvida u medicinske nalaze tima ruskih lekara koji su pokazali da je Mladićevo zdravstveno stanje teško.

Nakon prošlonedjeljnog boravka lekara iz Rusije u Hagu, danas bi trebalo da bude održan sastanak tima odbrane generala Mladića i ruskih diplomata u Holandiji, a zatim se očekuje de će Kremlj preduzeti korake za Mladićevo lečenje u Rusiji, saznaje list iz dobro obaveštenih izvora.

- Preliminarni rezultati medicinskih testiranja kojima je Mladić bio podvrgnut u pritvorskoj jedinici ekspresno su poslati u Moskvu, a danas bi povodom toga u prostorijama ruske Ambasade u Hagu trebalo da bude održan sastanak članova tima odbrane generala Mladića i ruskih diplomata u Holandiji - navodi izvor "Presa".

Prema tim navodima, ruski ambasador će poslati pismo Kremlju u kojem će biti detaljno predloženi dalji koraci u vezi sa Mladićevim statusom, a zatim se očekuje da vlada Rusije, u najkraćem mogućem roku, pošalje pisane garancije Haškom tribunalu za privremeno puštanje Mladića na slobodu i njegovo lečenje u nekoj od referentnih zdravstvenih ustanova u Rusiji.

Izvori "Presa" otkrivaju i da je opšte zdravstevno stanje generala Mladića i dalje veoma teško, te da je nezahvalno bilo šta prognozirati.

- Kod generala Mladića su utvrđene ogromne varijacije krvnog pritiska, potvrđeni su ranije preživljeni moždani i srčani udari, kao i potpuna oduzetost desne ruke - navodi izvor lista.

Sin bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Darko Mladić rekao je da su ruski lekari preuzeli obimnu dokumentaciju na osnovu koje će dati stručno mišljenje o Ratkovom zdravstvenom stanju, ali i da konačan izveštaj još nije gotov.

Mladićev sin naveo je da je njegov otac zadovoljan stručnošću i korektnošću lekara i uopšte time kako je sve proteklo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.07.2015. 11:06
e srpstvo kukavno ugašeno.... pih.... Rusija će da garantuje za naše vojnike i oficire a mi ćutimo i pravimo se ludi ?! ima li kraja ovom našem potonuću ili je u pitanju slobodan pad bez kraja ???? p.s. sreća pa će "kalifat" uskoro....
Utorak 28.07.2015. 09:02
Sa područja Kozare je tada odvedeno u sabirne logore, a iz njih upućeno u koncentracione logore ili na rad u Njemačku preko 68.500 lica. U vrijeme kozaračke ofanzive u logoru Jasenovac su klanja vršena danonoćno nad pristiglim Srbima sa Kozare. Cijele kolone nisu često ni uvođene u Jasenovac nego su direktno sprovođeni u Donju Gradinu gdje su u najkraćem roku zvjerski mučeni i ubij/ani.Je li ti to poznato?Mora Ust/asi je to ponos.Vasa Go/vna su tada celu Mladicevu familiju poklali , i sad ti glumis neki moral??Ma idi je/bi koze smradu!
Ponedeljak 27.07.2015. 12:32
GENERALCINO, hvala za sve!!!.......Dolazi vrijeme odmazde, osvetit cemo te!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online