Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 07.08.2015.
12:58 >> 17:39h
Tanjug, Vestionline A

Kolindin savetnik: Loš odnos Hrvatske i Srbije. Nikoliću, bolje ne dolazi

Dan pošto je Hrvatska nizom manifestacija proslavila ustaške zločine počinjene u Oluji, a Srbija Dan sećanja na srpske žrtve u toj vojno-policijskoj akciji u kojoj je ubijeno preko 1.800 Srba, a više od 220.000 proterano, dve države su razmenile protestne note, a savetnik hrvatske predsednice Mate Granić kaže da odnosi dve države nisu dobri i da nije vreme za posetu predsednika Tomislava Nikolića Hrvatskoj.

Tanjug
Previše je Nikolić pričao i to na način koji se nije dopao "braći Hrvatima"

Granić je, na pitanje novinara TV N1 može li se reći da su nakon ovih istorijskih nota odnosi Srbije i Hrvatske ne samo hladni nego ledeni, kazao da ti odnosi "u svakom slučaju nisu dobri"

Granić, koji je bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske, insistira na zvaničnom stavu hrvatske države da je tu reč o pokušaju stvaranja mita na zameni teza, te da su "(Slobodan) Milošević i JNA izvršile agresiju na Hrvatsku".

Za njega je, kao i za hrvatski državni vrh, akcija Oluja, u kojoj je 220.000 Srba proterano, a gotovo 2.000 njih ubijeno ili nestalo, bila, kako kaže, legalna i legitimna vojna akcija.

Upitan da li može doći do Nikolićeve posete Hrvatskoj i susretu sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović nakon njegove izjava da je današnja Hrvatska nastala na Pavelićevoj NDH i da Hrvatska nije paradu priredila na dan pobede nad fašizmom jer ne može ići protiv sebe, Granić kaže:

- Sada svakako ne. Odnosi nisu dobri...  Nikolić zbog svojih izjava sada ne može doći u posetu Hrvatskoj.

Da bi Beograd i Zagreb normalizovali odnose potrebno raditi na konkretnim pitanjima, smatra Granić.

- Tihom diplomatijom treba stvoriti uslove za razvoj normalnih odnosa - naveo je.

Na pitanje zašto Hrvatska ipak ne oda počast srpskim civilima ubijenim u Oluji i nakon akcije, Granić ne spori da je srpskih civilnih žrtava u toj akciji bilo i dodaje da svako treba da žali za svakom žrtvom.

- Ovo sada nisu dobri uslovi, ali doći će vreme i za to - veruje Granić.

POVEZANE VESTI

Petak 07.08.2015. 13:47
Idi kumoizdaajniče,.Lepo ćeš se provesti.
Petak 07.08.2015. 20:50
Sirotinja je verovala slepo svojim liderima , ubijala jedna drugu u zanosu nacionalne mrznje - dok su lideri Srba,Hrvata i Bosnjaka gomilali svoje licno bogatstvo . Rat u bivsoj SFRJ bio je biznis - krvavi biznis. Nacionalizam je bio najlakse sredstvo dolaska na vlast
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online