Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 07.09.2015.
05:10
B. Simonović - Vesti A

Srbija i Rusija koče Crnoj Gori put u NATO

Najveći protivnici ulaska Crne Gore u NATO biće Srbija i Rusija. Toga su potpuno svesni u Vladi Crne Gore i najužem rukovodstvu države i to su mi potvrdili najodgovorniji ljudi u državi sa kojima sam nedavno razgovarala.

endthelie.com/Arhiva
Nediplomatska izjave hrvatske ambasadorke u Podgorici

Ovu u najmanju ruku nediplomatsku izjavu dala je hrvatska ambasadorka u Podgorici Ivana Sutlić Perić, koja je učestvovala na jednoj "agitprop" tribini u Danilovgradu na kojoj su predstavnici crnogorske vlasti agitovali za ulazak Crne Gore u ovaj vojni savez, objašnjavajući prisutnima kakvo ih blagostanje čeka, što će se, kako tvrde, dogoditi već krajem ove godine.

A da hrvatska ambasadorka takvu skandaloznu izjavu nije izmislila, moglo se indirektno zaključiti i iz besede Veska Garčevića, crnogorskog koordinatora za NATO, koji je takođe govorio na ovoj tribini:

- Oni koji se zalažu za neutralnost Crne Gore ne kažu da bi je to koštalo mnogo više nego učlanjenje u NATO - tvrdi Garčević.

- Kao neutralna država morali bismo da izdvajamo između 100 i 150 miliona za odbranu , a kao članica NATO-a taj iznos bi bio 40 miliona evra. Uz to, ukoliko ste neutralni morate imati neku državu koja će vam garantovati takav status.

Ne objašnjavajući kako se to može govoriti o neutralnosti ako tu neutralnost garantuje neka državna sila, Garčević, koji je za primer naveo Kipar, čiju neutralnost štiti i garantuje Engleska ili Maltu, koja je "neutralna" pod zaštitom Italije:

- Ukoliko biste i pronašli zemlju koja će vam garantovati neutralnost, ona bi bila članica NATO-a - kazao je Garčević i dodao da je jedina alternativa takvom obliku neutralnosti da Crnoj Gori takav status garantuje Rusija.

- Mislim, međutim, da to ne bi bilo dobrom za Crnu Goru - zaključio je Garčević, ne objašnjavajući zašto to ne bi bilo dobro.
 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.09.2015. 14:13
Nikada u istoriji nije postojao pojam zasebnog naroda Crnogorskog sve do pojave izdajnicckog sekule drljevica i vampira broza. I Crnojevici i Balsici i svi ostali osjecali su se Srbima. I kralj Nikola je ne jednom rekao da je Srbin a Crnogorci Srbi. Onaj dio Crnogoraca koi se odrekao Srbstva ujedno se odrekao i svoje istorije. Naknadno proglasavanje Crnogorski vladara pripadnicima Crnogorske nacije nema nikakvo uporiste u istoriji i istoriskim zapisima. Nemoze se biti nasljednik Srbski vladarski porodica u Crnoj Gori i ujedno biti pripadnik nazovi nacije crnogorske koja je prvi put u istoriji formirana 1945e godine. Neka se odluce sta su.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online