Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.10.2015.
21:20
V. Đokić - Vesti A

Ceo vek glumi

Vera Jušković, babica u penziji, član je amaterskog bjelopoljskog pozorišta i do sada je igrala u 200 predstava. Zna je cela bivša Juga. Svoj lik je pozajmljivala sobaricama, učiteljicama, lekarkama, uvek poletno i na zadovoljstvo publike.

Igrala u 200 predstava: Vera Jušković

- Počela sam kao devojčica sa 15 godina. Radije sam prihvatala komične i vesele uloge od onih tužnih. Imala sam sreću da učim glumu u ansamblu u kojem su bili sjajni Danilo - Čole Rakočević, Vesko Kljajević, Raja Ljujić i Senka Lopičić. Kasnije sam završila i glumačku školu u Zagrebu -kaže Vera i dodaje:

- Ne može se opisati kako se živelo u našem amaterskom pozorištu. Bili smo bez obzira na godine jedna velika i složna porodica. Znali smo da od kuće donesemo razne đakonije, pa da posle predstave, tu na pozornici proslavimo. U sećanju su mi ostali kolači Trajka Jovanovića, tadašnjeg najboljeg glumca i reditelja. Pesma, smeh i druženje bili su mi najveća nagrada.

Znala je Vera iz noćne smene da ode na probe.

- Imala sam veliko razumevanje od mojih kolega u bolnici, pre svega od babice Ankice Kadović i doktora Rajka Stevovića koji se dugo vremena bavio glumom, pa sam s ansamblom putovala po svetu - kaže Vera.
Obišla je s pozorištem sva sela u okolini Bijelog Polja, Mojkovca, Kolašina, Andrijevice i Berana i sve republike nekadašnje SFRJ. Bila je s ansamblom i na Balkanijadi u Grčkoj. S putovanja se vraćala bogatija za nova saznanja i druženja.

- Ponosna sam i srećna što je Bijelo Polje pre nekoliko godina dobilo modernu zgradu Centra za kulturu u kojoj mi glumci imamo svoj kutak. Raduje me što naše pozorište gotovo 50 godina organizuje Festival dramskih amatera Crne Gore na kojem smo često pobeđivali. Velika nepravda bi bila da ne pomenem iz plejade odličnih glumaca Izeta Mulabegovića, jedinog profesionalnog glumca u Bijelom Polju. Zbog njega i ostalih članova, da ih ne nabrajam sve, više mladih ljudi se interesuje za daske koje život znače - veli Vera koja je za svoju glumu dobijala najveća priznanja na brojnim festivalima u Crnoj Gori i nekadašnjoj Jugi.

Pozorište u krvi

Vera je penzioner od pre nekoliko godina. U bjelopoljskoj bolnici bila je omiljena među kolegama i porodiljama.
- Bez glume ne mogu. Uvek se radujem izlasku pred publiku. Ona mi daje snagu da istrajem u poslu koji mi je doneo puno zadovoljstava - veli Vera.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online