Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 18.10.2015.
19:45 >> 21:09h
Tanjug A

Završen protest u Podgorici: Ultimatum Đukanoviću da podnese ostavku

Protestni skup Demokratskog fronta (DF), na kojem se okupilo više hiljada ljudi, održan je večeras (18. oktobar) u centru Podgorice, uz ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku i da bude formirana prelazna vlada. U suprotnom, kako je poručio lider DF-a Andrija Mandić, "cela Crna Gora dolazi u Podgoricu", prenose podgorički mediji.

Reuters
Prošlo mirnije nego prethodne noći

Mandić je na početku skupa, koji je održana iako nije zvanično odobren, rekao da je premijer Đukanović oko 18.30 časova avionom napustio zemlju i zatražio je da svi učesnici protesta budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno. On je učesnike protesta pozvao da se "spreme za subotu".

- Imamo plan kako da smenimo diktatora - kazao je Mandić i pozvao koalicione partnere DPS-a da napuste Vladu.

- Građani su došli bez javnog poziva, a tek ćemo ih u subotu pozvati ako Đukanović ne podnese ostavku - rekao je lider DF.

Nebojša Medojević poručio je da nema predaje i da je "ovo prava Crna Gora", a okupljeni su skandirali "Pobeda, pobeda", "Milo, ubico" i "Gotov je"!

Protestni skup i šetnja ulicama Podgorice prošli su bez većih incidenata, mada su neki demonstranti, koji su bili maskirani, u jednom trenutku bakljama, kamenjem i flašama gađali policiju, koja je protiv njih upotrebila suzavac.

DF je i sinoć organizovao okupljanje u Podgorici i tom prilikom je intervenisala policija jer su okupljeni građani polomili stakla na više izloga, bacali kamenice, suzavac i flaše prema policiji. 

Posle toga je policija, kako je saopšteno, u skladu sa zakonom upotrebila suzavac i gumene metke. 

Policija je saopštila da je sinoć sprečila i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Crne Gore.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.10.2015. 19:54
Ode Milo u krasan Kuurac!!!
Nedelja 18.10.2015. 20:11
Народ Подгорице изашо на улице а Београд и даље ћути. Вучићу,Дачићу ајде сами дајте оставку ко Бога вас молимо.
Nedelja 18.10.2015. 20:51
лако је мени за Црногорце.... шта ћемо ми са го*нима која нам седе у пашалуку ? "председник (САНУ) Владимир Костић оценио је да је у овом тренутку једина политичка мудрост како „са елементима достојанства” напустити Косово, јер оно ни де факто ни де јуре више није у рукама Србије, и да то неко мора да каже народу..."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online