Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.12.2015.
21:59
Srna A

Dodik: I opozicija deo tajnog plana za moje rušenje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je imao uvid u dokument "Tajni plan za rušenje Dodika", o kojem je nedavno pisala ruska novinska agencija "Sputnjik", te da je ovo što radi sada opozicija deo tog plana. U tom planu, kako je rekao predsednik Srpske, opozicija se poziva da skreće pažnju na navodne afere.

Srna
Aferama nikad kraja: Milorad Dodik

- Poziva se i na recikliranje afera, kao što je kredit kod Pavlović banke, poziva se na to da se osporava rad Radio-televizije Republike Srpske i odluke Vlade i Skupštine Srpske, da se autoritet policije Srpske ukida, a policiji na nivou BiH daje veći stepen ovlašćenja. Nema potpisa na tom dokumentu, jer tako rade Amerikanci, a logistika je za taj plan obezbeđena. Poziva se i da se kao lider opozicije promoviše Dragan Čavić. Ovo što radi sada opozicija deo je tog plana - pojasnio je Dodik.

Laži se pojave i nestanu

Dodik je, gostujući na televiziji "OSM", podsetio da je prestala priča u javnosti o kilogramu  zlata koji je, navodno, dobio u Rusiji.

Politika osporavanja

Dodik je rekao da je BiH državna zajednica, a da Republika Srpska ima elemente države od kojih su joj ukinuti neki elementi, kao što su vojska, porezi...

- Naša politika je politika osporavanja nametnutih odluka visokih predstavnika i  dok SNSD postoji to će biti tako - poručio je Dodik.

- Na lažima ne možete dugo da opstanete, velike laži se pojave i nestanu, sve te priče se pojave, ali su čak i bez neke moje medijske intervencije nestajale - kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, stranci u BiH žele da provedu projekat centralizacije i unitarizacije BiH, a zato što on to sprečava, za strance ne može biti ugodan.

- Ja sam personifikacija otpora, jer sam devet godina uspešno blokirao nametnute odluke čak i od visokog predstavnika. Rekao sam "NE" za podršku ulasku u NATO  bez referenuduma, kao i "NE" butmirskom ustavu - podsetio je Dodik.

Podrška Rusije

Iako se u javnosti često pogrešno predstavlja njegov odnos, kao predsednika Republike Srpske, prema Rusiji, Dodik kaže da Srpska ima odličnu saradnju sa Ruskom Federacijom, koja joj je važan partner.

- Rusija nije nikada dala podršku ukidanju dejtonske BiH, stala je u odbranu naše istine u Savetu bezbednosti UN kada je Vitalij Čurkin predočio naš Izveštaj o stanju u BiH, posle čega Savet bezbednosti ne donosi odluke o BiH - pojasnio je on.

Odnos prema Bošnjacima

Navodeći da je nekadašnji član Predsedništva BiH Haris Silajdžić bio neko ko je sa svojim namerama "išao na ruku Republici Srpskoj", Dodik smatra da je isti slučaj i sa sadašnjim članom Predsedništva Bakirom Izetbegovićem "koji na toj funkciji treba da ostane još malo da se pokaže šta su namere Bošnjaka u političkom smislu u BiH".

- Još od sastanka u Vašingtonu sa Silajdžićem ide se na razgradnju Republike Srpske i jačanje BiH. Ja sam toga svestan i toga treba da budu svesni svi. Republika Srpska nije protiv nacionalnih interesa Bošnjaka koji ovde žive i kojima ne nedostaje ništa, već je reč o velikom muslimanskom projektu da je BiH samo njihova - naveo je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.12.2015. 22:18
И Ти Миле имаш свог Ђинђића-јел и твој ћопав.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online