Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.12.2015.
19:58
Tanjug A

"Plašio bih se hapšenja da nisam radio po zakonu"

Premijer i predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović odbacio je kao glupost spekulacije da bi u procesu koji sledi Svetozar Marović mogao progovoriti o nekim sumnjivim radnjama u kojima su umešani on i članovi njegove porodice.

Tanjug
Jedno su priče i, kako kaže Milo, spekulacije. Treba ih dokazati...

Đukanović tvrdi da se ne plaši iste sudbine i poziva, kako je rekao, sve da u elementarnoj meri i ljudski i profesionalno budu dostojanstveni, da ne spekulišu i da poštuju prezumciju nevinosti.

- Sebe smatram ozbiljnim čovekom. Sve što su spekulacije ne sme biti predmet ozbiljnih razgovora. Dozvolite da se posprdam na račun toga da bismo sada iz slučaja bilo kog pojedinaca trebalo da budemo uplašeni da se to može desiti i nama. Ne može nam se desiti ako radimo u skladu sa zakonima - kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li će premijersku funkciju obavljati i u ovo doba naredne godine odgovorio je "mnogo dalje od toga".

O hapšenju drugog čovevka DPS-a, Đukanović je još rekao da to pokazuje da nema selektivne pravde i da sve što se sad događa potvrđuje da država funkcioniše. Maroviću, kaže, želi sve najbolje u dokazivanju svoje nevinosti. 

- Svetozar Marović je čovek koji je predanim angažmanom u političkom životu Crne Gore doprineo svim savremenim političkim ostvarenjima naše zemlje, počev od obnove nezavisnosti pa zaključno sa demokratskim razvojem koje je krunisano pozivom u NATO. To me opredeljuje da pokažem, ne samo političku, nego i prijateljsku podršku čoveku sa kojim sam vrlo odgovorno radio na političkim poslovima prethodnih godina - rekao je Đukanović.

Niko nije zaštićen

Hapšenje Marovića, navodi on, potvrđuje da država funkcioniše i da njene institucije obavljaju posao kako je predviđeno Ustavom i zakonom.

- To potvrđuje da organi, kojima je to u opisu posla, pokazuju sumnju na odnosu na određeni broj poslova u kojima smatraju da je učestvovao Svetozar Marović i da je bila bez osnova sumnjičavost jednog broja lidera političkih partija da u Crnoj Gori funkcioniše selektivna pravda - naglasio je premijer odgovarajući na pitanje kako komentariše hapšenje jednog od svojih dugogodišnjih saradnika. On je naglasio da nema selektivne pravde.

- Svi smo mi pojedinačno dostupni ustravnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove - dodao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 18.12.2015. 21:46
Izgleda da Milo Turcin eliminise protivnike ili koji bi mu dosli glave??!!Sto ga nije dosad hapsio??
Petak 18.12.2015. 20:05
Demonstracije antiNATO pristalica u Crnoj Gori = "lanjski sneg"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online