Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.12.2015.
06:14
B. Simonović - Vesti A

Milo se sprda i seiri

Sve što su spekulacije ne sme biti predmet ozbiljnih razgovora. Dozvolite da se posprdam na račun toga da bismo sada iz slučaja bilo kog pojedinca trebalo da budemo uplašeni da se to može desiti i nama. Ne može nam se desiti ako radimo u skladu sa zakonima.

AP
Izvođač radova: Svetozar Marović

Bio je ovo odgovor premijera Mila Đukanovića na novinarsko pitanje da li se plaši da bi uhapšeni Svetozar Marović, njegov prvi i četvrt veka najbliži i najprisniji saradnik, mogao tokom istrage i eventualnog suđenja progovoriti i spomenuti i njega i članove njegove porodice o čijim se navodnim špekulativnim poslovima i malverzacijama odavno govori, što bi mogao biti povod za nove istrage i sudske procese. On je sve to nazvao glupostima i dodao: "Svi smo mi pojedinačno dostupni ustavnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove."

- Ne želim da amnestiram Marovića kao glavnog izvođača radova u kriminalnim radnjama u Budvi za koje postoje dokazi - uzvratio je na ovu Đukanovićevu izjavu Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta.

- Mislim da je Đukanović mnogo veći kriminalac od njega, da je odgovorniji i prvi koji treba da se suoči sa zakonom. Slučaj Marović je lokalna kriminalna priča, dok Đukanović vodi širu i veću kriminalnu priču - kazao je Mandić i izrazio uverenje da Maroviću niko nije smeo staviti lisice na ruke ako za to nije imao Đukanovićev blagoslov.

Sve najbolje u dokazivanju nevinosti!

Ističući da je Marovićevo hapšenje dokaz da crnogorska država funkcioniše, odnosno da nema "selektivne pravde", Milo Đukanović mu je poželeo "sve najbolje u dokazivanju svoje nevinosti":
- Svetozar Marović je čovek koji je predanim angažmanom u političkom životu Crne Gore doprineo svim savremenim političkim ostvarenjima naše zemlje, počev od obnove nezavisnosti pa zaključno sa demokratskim razvojem koje je krunisano pozivom u NATO. To me opredeljuje da pokažem, ne samo političku, nego i prijateljsku podršku čoveku sa kojim sam vrlo odgovorno radio na političkim poslovima prethodnih godina - rekao je Đukanović.

Marović je, inače, kako saznajemo, smešten u samicu istražnog zatvora u Spužu i nema nikakvih kontakata sa ostalim zatvorenicima. Na drugoj strani, njegov sin Miloš, koji je juče vraćen iz bolnice sa lečenja, leži u četvorokrevetnoj sobi u kojoj je, pored ostalih, i Mašan Čogurić, ubica braće Davorina i Danijela Ćulafića. Sa ocem se, izgleda, video samo u prolazu, kroz staklo, jer je istražni sudija naredio da Marović senior ne sme imati dodira sa ostalim zatvorenicima kako ne bi na bilo koji način mogao uticati na istragu.

Reakcija očajne sestre

"Na groblju smo, ako vam fali još neko od Marovića za hapšenje, jer su vaši maniri da nas hapsite na groblju i oko njega." Ovu jetku i sarkastičnu poruku uputila je crnogorskoj vlasti Lana Marović, očajna sestra Svetozara Marovića, aludirajući na to što joj je pre pet godina brat Dragan uhapšen na dan sahrane strica, a brat Svetozar sada, dan uoči 40-dnevnog pomena majci Ivani.
"Nadam se da niko od mojih neće biti zaštićeni svedok, dosta su im uradili oni koji su uzimali i špijali", dodala je ona u poruci koja se nije dugo zadržala na njenoj internet stranici.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.12.2015. 08:13
Kome je bitno ko koga hapsi u tamo nekoj Crnoj gori ? Od kada su priznali Kosovo ta goovnna od ljudi za mene su isto što i plemena u Zimbabveu . Kad god su mogli nisu propustili priliku da podmetnu nogu Srbiji . Neki to pokušavaju da zaborave ja ne mogu i kako radili tako im BOG vraćao do 9 kolena .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online