Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 03.02.2016.
17:09
Vestionline A

Hrvatski mediji o šamaru Srbima: Koje uslove je Kolinda poslala Nikoliću?

Umesto poziva za službenu posetu Zagrebu o kome su već razgovarali, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je predsedniku Nikoliću pet uslova koje bi Srbija trebalo da ispuni,pre nego što dođe do njihovog zvaničnog susreta.

Tanjug/Hina
Kad ja postavim uslove - ima ih 5: Kolinda Grabar Kitarović

Nikolićev kabinet je neprijatno iznenađen uslovima koji bi trebalo da budu ispunjeni ukoliko on želi da poseti Zagreb, piše "Blic".

Naime, Kolinda od Srbije traži rešavanje pitanja nestalih u ratu, povratak imovine, kulturnog blaga i arhivske građe i rešavanje problema granice na Dunavu, piše hrvatski "Index" i dodaje da "Srbi neće učiniti ništa što bi moglo da pogorša odnose sa Hrvatskom, ali su sve ovo doživelli kao šamar".

- Postavljanje uslova za susret Nikolića i Grabar Kitarović je šamar hrvatske strane i vraćanje nediplomatskog gesta Nikoliću. Kada je Vučić bio na inauguraciji hrvatske predsednice, ona je prihvatila njegovu ponudu da dođe u Beograd. Nikolić je, međutim, rekao da je na redu njegov odlazak u Zagreb. I Srbija ima uslove za njih, ali se sporna pitanja rešavaju pre svega na međuvaldinom nivou - rekao je direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.02.2016. 17:45
Dok im povampirene ust ase marsiraju po zemlji, u Vladu ukljucuju dokazanog fas istu, a Srbi samo krisom smeju da udju u sopstvenu crkvu u Zagrebu, ONA NAMA postavljaju uslove? Gadi mi se, povraca, od ulizistva, poltronstva...ma nemam reci, naseg "Drzavnog vrha", sa Premijerom i Predsednikom, na celu! Jednom i za svagda: Ako sam sebe ne volis, niko te nece voleti. Ogavno.....NECU DA BUDEM DEO POLTRONSKOG NARODA! Kicmu su mi Bog, moja majka i istorija mog herojskog naroda dali! I ne dozvoljavam da postanem beskicmenjak, jer slepi, debilni, nepismani, ispranog mozga idioti biraju ovakvu "Vlast"! Nisu Hrvati krivi. Oni samo koriste.
Sreda 03.02.2016. 17:49
Kad " Srbski" prestavnici glume patriotizam a hrvacki se trude nesto ucinti u tom smjeru ( narocito ako je na Srbsku stetu) onda je ovo logican korak kitarovicke. Sve ono sto si duzan uciniti a nisi i nemislis onda trazi od svoi protivnika. Oni potrazuju sve ono sto su nasi Svestenici iznjeli iz nasi crkava i manastira da se vrati nazad tvrdeci da je to kulturno blago hrvacke. Posto im je vampir broz poklonio ( kao nagradu za uspjesnu saradnju sa hitlerom i za rijesavanje "Srbskog pitanja") dobar dio Srbske zemlje oni traze jos da mi nebi trazili povrat. ................Da ne nabrajam dalje iznjecu ono sto mislim kao pravedno i nuzno da Srbski politicari traze od hrvacki.................................... Povratak djela teritorije Srbskog vojvodstva , koji je nasilnim putem i bez ikakvog osnova oduzet zemlji Srbiji.......................................... Za prvu ruku traziti siroku autonomiju Srbski etnicki teritorija sa koje su Srbi protjerani u" etnickom ciscenju" i unistavani u genocidu od 1941-1945............................. Povrat sve unistene i oduzete Srbske imovine na teritoriju sadasnje hrvacke. Placanje ratne ostete za drugi rat....................................... Dogovor oko placanja ostete za otudjeni Srbski Jadran koi je broz samovoljno dodjelio hrvackoj na racun isplacene osteteod strane Italije. ( Ispada da su Talijani platili hrvatima za ub//ijanje i protjerivanje Srba i Talijana u drugom ratu od strane hrvata)....................Povrat imovine SPC ( dva vagona koja nikad nisu vracena) koje su usrase opljackale u drugom ratu opljackale sa teritorije "Srema". Tu spadaju : Crkvene ikone, knjige, dokumenti, relikvije , zlatni i srebrni predmeti.......................................................Prestanak otimacine Srbskog istoriskog nasljedja kao sto su: pjesme, rukopisi, knjige, posthumno preimenovani Srbi u hrvate...............i vracanje u istoriski ispravne okvire....................Puno su nam toga jos duzni ali i ovo bi bio neki pocetak normalne Srbske diplomatije.
Sreda 03.02.2016. 17:54
Dobiće racku da izbije oči !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online