Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.05.2010.
10:42
Tanjug, Srna A

Političari iz RS se raduju Josipoviću

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je sinoć da će se u nedelju sastati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, prvim hrvatskim predsednikom koji će posetiti RS. Predstavnici političkih partija u BiH uglavnom gledaju pozitivno na Josipovićev dolazak u Banjaluku.

Dodik je rekao da se dogovaraju detalji tog sastanka i potvrdio da u nedelju dolazi iz Kine, gde boravi u višednevnoj poseti i da će se oko podneva priključiti Josipoviću u Derventi.

"U toj opštini ćemo zajednički obići i Sijekovac, mesto gde su stradali Srbi na samom početku rata, položiti cveće, a zatim ćemo u okolini Prijedora obići mesto gde su stradali Hrvati", rekao je Dodik u sredu uveče u telefonskoj izjavi iz Pekinga za Radioteleviziju Republike Srpske.

Dušanka Majkić iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) rekla je za "Nezavisne novine" da će ova poseta unaprediti regionalnu saradnju i da je to čin vredan poštovanja u odnosu na bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića za kojeg kaže da nije doprineo regionalnoj saradnji.

Član Izvršnog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak smatra da dolazak predsednika Hrvatske u Republiku Srpsku treba pozdraviti i dodaje da je za RS veoma važno da ima dobar odnos sa Hrvatskom, kao i da zaključke treba donositi posle okončanja posete.

Ivo Miro Jović iz HDZ BiH smatra da je Josipović čovek "mirne savesti i želje za unapređenjem odnosa, ne samo sa BiH, nego i sa celim regionom".

Nenad Stevandić iz Srpske demokratske stranke (SDS) je rekao da će se hrvatski predsednik uveriti da "Hrvati danas u RS žive mnogo bolje nego što žive u kantonima Federacije BiH sa bošnjačkom većinom, kao i što Bošnjaci u RS žive bolje nego u kantonima FBiH sa hrvatskom većinom".

Muharem Murselović iz Stranke za BiH kaže da je veoma dobro da hrvatski predsednik dođe u RS i Banjaluku jer ljudi iz ovog dela BiH imaju puno nerešenih problema u Hrvatskoj.

U Banjaluci, Josipović će se sastati sa predstavnicima hrvatske zajednice i predstavnicama RS. On će u subotu, u Sarajevu, učestvovati na skupu “Igmanska inicijativa” zajedno sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i čelnicima BiH.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online