Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 07.05.2016.
17:43
Vestionline A

"Hrvati neće trg zločinca Tita"!

Više od hiljadu ljudi okupilo se po deseti put pod vodstvom udruženja "Krug za trg" na Trgu maršala Tita u Zagrebu sa porukom kako je Tito bio masovni ubica, zločinac i diktator čije ime ne sme da nose nijedan trg ili ulica u Hrvatskoj.

facebook.com
Protest Hrvata koji ne vole Tita...

Udruženje "Krug za trg" niz godina pokušava da ukloni Titovo ime sa hrvatskih ulica i trgova, posebno ime Trga maršala Tita, kako se zove trg ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, javljaju agencije.

Oni traže da se trgu vrati staro ime Kazališni trg, ili da se on imenuje kao Trg hrvatskog naroda ili Hrvatski trg.

facebook.com

Predsednik udruženja "Krug za trg" Ante Beljo poručio je sa bine okupljenim ljudima kako je taj trg simbol jugoslovenskog totalitarizma i da u Hrvatskoj još uvek postoje njegovi zagovornici.

- Mi nismo ni partizani ni fašisti, mi smo stvarali i borili se za ovu državu. Hrvatski narod više neće plaćati svoju propast, tj. četnike, udbaše i nevladin sektor. 1945. u Zagreb su umarširale trupe koje nisu došle da spasavaju hrvatski narod već da ruše hrvatsku državu - poručio je Beljo.

"Trg zločinca Tita", "Tito je naredio i nadgledao pokolje u svibnju i lipnju '45", "Tito u top 10 svjetskih zločinaca", "Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova", "Tito, masovni ubojica i terorist", samo su neki od transparenata koje su protestanti doneli na Trg maršala Tita.

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2016. 19:30
Ovi hrvati stvarno nemaju ni malo stida i kulture. Kao sto kze njihov istoricar Tvrtko Jakovina, da nije bilo broza ne bi bilo ni danasnje hrvacke. On ih je sacuva od opravdane Srbske osvete i jos im prosirio zagrebacku zupaniji na : Slavoniju, Baniju, Kordun, Liku, Dalmaciju. Umjesto zasluzene kazne taj 150 godisnji" narod" dobio je od broza Srbske teritorije. I jos se usudjuju da osudjuju oca svoje drzave. Stvarno su nezahvalni i nekulturni.
Subota 07.05.2016. 20:49
Protiv koga su se borili to za ovu Kurbatiju? Protiv srpskih zena dece i staraca! E bre mame vam ga raspale, vi nama Oluju mi vama cunami!
Nedelja 08.05.2016. 01:12
Broz je sada svima zlocinac. Srbima sto je trebio srpske kvislinge, Hrvatima sto je trebio hrvatske kvislinge, a svima zajedno jer je bio ljubicica bela u odnosu na ove monstrume koji pljackaju sirotinju raju po celom Balkanu u svim njegovim konfete-drzavicama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online