Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.05.2016.
21:11
Vestionline A

Veliki katolici zovu na linč

Glasilo hrvatskih verskih radikala iz "U ime obitelji", predvođeno Željkom Markić i Krešimirom Planinićem, objavom adrese i kućnog broja otvoreno pomaže hajku koja se već danima vodi protiv poznatog glumca Renea Bitorajca.

youtube/ostv031
Na udaru i porodica: Rene Bitorajac

Loše glumio ustašu

Hrvatskog glumca verski ekstremisti optužuju za vređanje Hrvatske i Hrvata, crkve, branitelja, predsednice Hrvatske, ministra kulture i turizma. Uz to, zamera mu se i što je ustaša Zdenko Blažeković, kojeg je Bitorajac glumio, prikazan na negativan način u filmu Antuna Vrdoljaka "Duga mračna noć"!

Bitorajac je nedavno u emisiji Čuka vremena, koju vodi na jednom radiju, osvojio publiku obradom legendarnog hita "Zvuk tišine", koji u originalu potpisuju Sajmon i Garfankl, a on ga je prepevao u "Mi Hrvati". U svojoj obradi kultne pesme Bitorajac je ubacio sve ono na što su Hrvati ponosni, poput "kvalitetne" turističke ponude, a osvrnuo se i na ustaše, vernike, odnos prema homoseksualcima i druge aktuelne teme.

- Mislim da pesma nikoga ne vređa, samo govori istinu. Dosad sam za Čuku vremena obradio već 13 pesama u istom satiričnom tonu, ali mislim da je ova možda i najbolje pogodila bit - objasnio je Bitorajac, koji potpisuje i sličan video. I, pogrešio je. Svojim delom je podigao na noge sve perjanice ultradesnice koja otvoreno hara Hrvatskom, a sada je na sebe navukao i otvoreni poziv na linč!

Udruženje "velikih" katolika se za tu svrhu pozvalo na emisiju Velimira Bujaneca, koji je u svojoj TV emisiji Bujica, zajedno s glumcem Božidarom Alićem, napao Bitorajca jer "mrzi Hrvatsku i sve hrvatsko", piše portal Indeks. Potom je štafetu od ovog deklarisanog neonaciste i osuđenog dilera preuzeo portal Željke Markić i Krešimira Planinića. Njihov portal, zvani Narod, svoje sledbenike, katoličke ekstremiste, podstiče na linč protiv Bitorajca. U tekstu kojim se nastavljaju na Bujicu, navodno razotkrivaju Bitorajca koji je, prema njima, video "Mi Hrvati" snimio iz odmazde, nakon što od "Bandića i Hasanbegovića nije dobio novac za privatni kabare u bioskopu Mosor".

Međutim, glasilo Markićeve i Planinića ne zaustavlja se na tome, nego objavljuje i scene iz Bujice, na kojima je prikazana lokacija na kojoj Bitorajac živi s ženom i dvoje male dece. Čitaocima se tako, nakon huškačkog teksta punog govora mržnje, nude ulica i kućni broj u centru Zagreba gde stanuje porodica Bitorajac. Indeks podseća da je Bujanec u svojoj emisiji "otkrio" da Bitorajac živi u stanu koji je nasledio od dede i bake. Deda i baka bili su partizani, objasnio je Bujanec, dodajući da su rođaci srpskog admirala Branka Mamule. Bujanec i zaključuje u stilu svoje huškačke emisije: "Stoga i ne čudi da je Bitorajac napisao i otpevao pesmu "Mi Hrvati" u kojoj vređa crkvu, branitelje i sve ostalo."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online